Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda Bir İlk! - Son Dakika
Kültür Sanat

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda Bir İlk!

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu\'nda Bir İlk!

Zuhal Olcay ve Halil Sezai Aynı Sahnede

13.09.2012 12:19  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyunculuğunun yanı sıra müzisyen kimliğiyle de dikkat çeken, duru sesi ve dinamizmiyle büyük beğeni toplayan Zuhal Olcay ile çeşitli tiyatro ve dizi filmlerde oynayan, 2011 yılında çıkardığı "Seni Beklerken" albümüyle müzik kariyerinde büyük bir çıkış yakalayan Halil Sezai, 23 Eylül Pazar günü saat 21.00'da "Eylül'de Harbiye'de" konserleri kapsamında ilk kez bir araya geliyor.

Her iki ismin de orkestralarının aynı anda sahnede yer alacağı konserde sanatçılar kendi parçalarını seslendirecekler. İkilinin ilk defa bir araya geleceği bu özel projede Zuhal Olcay ve Halil Sezai, dinleyenlere düet keyfini de yaşatacaklar.

1983 yılından bu yana çeşitli televizyon yapımları ve sinema filmlerinde yer alan, ilk televizyon filmi olan "Sönmüş Ocak"tan sonra "Parmak Damgası" adlı yapım ile adını duyuran Zuhal Olcay, başarılı oyunculuğuyla çok sayıda En İyi Kadın Oyuncu ödülüne de layık görüldü. 1989'da Eva Peron'u oynadığı "Evita" adlı müzikaldeki başarısı üzerine şarkıcılık kariyeri başladı. "Dünden Sonra, Yarından Önce" adlı filmde şarkıları seslendiren Olcay, daha sonra Onno Tunç'un bestesi olan parçaya albümünde de yer verdi. Müzik çalışmalarına önce Vedat Sakman ve sonrasında Bülent Ortaçgil ile devam eden Olcay'ın "Küçük Bir Öykü" (1990), "İki Çift Laf" (1991), "Oyuncu" (1993), "İhanet" (1998), "Başucu Şarkıları" (2001), "Başucu Şarkıları-2" (2005) veson olarak 2009 senesinde yayınlandığı "Aşk'ın Halleri" isimli yedi albüm bulunuyor.

2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü'nden mezun olmasının ardından pek çok tiyatro oyununda yer alan Halil Sezai, son olarak 2011 yılında gösterime giren ve çok ses getiren "İncir Reçeli" filmiyle dikkatleri üzerine çekti. 2012 yılında yayınladığı albümü "Seni Beklerken" ile oyunculuğu kadar müzisyen kimliğiyle de büyük beğeni topladı. "Seni Beklerken" albümünde "Paramparça", "Fırtına, Sonbahar", "İsyan", "Duman", "Sevda Tanrıçası", "Yanıma Gel" gibi birçok eseri yer

aldı. Söz ve müziklerin birçoğu kendine ait olan Halil Sezai, bu albümüyle yüksek satış rakamlarına ulaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda Bir İlk! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement