Hard Rock Cafe Açıldı, İstanbul'dan Aerosmith Geçti - Son Dakika
Teknoloji

Hard Rock Cafe Açıldı, İstanbul'dan Aerosmith Geçti

Hard Rock Cafe Açıldı, İstanbul\'dan Aerosmith Geçti

Amerikalı efsane rock grubu Aerosmith, ilk kez konser için geldiği ülkemizden üzgün bir şekilde ayrıldı.

18.05.2014 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Ünlü restoran zinciri Hard Rock Cafe, bir süre önce İstanbul şubesini faaliyete geçirmişti. Yaklaşık 6 yıllık bir çalışma sürecinin ardından konuklarına kapılarını açan Hard Rock Cafe İstanbul, farklı tasarımı ve içindeki onlarca değerli müzisyen eşyasıyla dikkat çekiyor. Guns N' Roses'dan tutun Aerosmith'e, Elvis Presley'den Jimi Hendrix'e kadar müzik tarihine adını altın harflerle kazımış birçok ismin eşyaları burada ziyaretçiler için sergileniyor.


Uzun süredir beklenen büyük açılış, sessiz bir şekilde gerçekleştirildi


Hard Rock Cafe İstanbul, açılışını yapalı aylar oluyor, ancak büyük açılış partisi için 14 Mayıs tarihi bekleniyordu. Bu tarihte, Amerikalı ünlü rock grubu Aerosmith de HRC sponsorluğunda ülkemizde ilk konserini verecekti, ancak olmadı. Manisa, Soma'da meydana gelen maden ocağı faciası, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 3 günlük ulusal yas ilan edilirken, gerçekleşmesi planlanan konser ve parti etkinlikleri de bir bir iptal edildi. Böylelikle yaklaşık 45 yıllık tarihinde konser için ilk kez ülkemize gelen Aerosmith, bunu gerçekleştiremedi. Çünkü onlar da oldukça üzgündü.



Hepimiz çok üzgünüz


Aerosmith'in resmi Facebook sayfasında paylaşılan taziye mesajında, Steven Tyler ve Joe Perry de dahil tüm üyelerin sözleri vardı. Herkes üzgündü. Yaşanan bu çok acı olay sebebiyle kalplerinin Soma'da, dualarının da Türk insanıyla birlikte olduğunu bildiren grup üyeleri, Küçükçiftlik Park'ta prova yaptıktan ve İstanbul'da birkaç gün geçirdikten sonra sıradaki konser durağı için ülkemizden ayrıldılar.


Steven Tyler, İstanbul sokaklarındaydı


Grubun solisti Steven Tyler, başta İstanbul'un tarihi mekanları olmak üzere birkaç gün boyunca şehri gezmeyi tercih etti. Kimi zaman kahve içerken Karaköy'de fotoğraflar çekildi, kimi zaman da sokakta yürürken hayranlarına imzalar dağıttı.



#Sayfa#


Joey Kramer da Hard Rock Cafe İstanbul'daydı


Geçtiğimiz cuma akşamı Hard Rock Cafe İstanbul'a uğrayanlar, bir sürprizle karşılaştı. Özellikle Aerosmith hayranlarını mutlu eden bu sürpriz, grubun davulcusu Joey Kramer'ın ta kendisiydi. Mekanda birkaç saat kalan, yemek yiyen ve hayranlarıyla fotoğraflar çekilen Joey, daha sonra mekandan ayrıldı ve gruba katılmak için yola çıktı.



Aerosmith konseri tamamen mi iptal edildi?


Organizatör şirket BKM'nin Facebook sayfasında yer verilen bilgide, etkinliğin ertelenmediği, iptal edildiği bildirildi. Dolayısıyla Aerosmith'in yakın bir zamanda ülkemize tekrar gelmesi olası görünmüyor. Şu an sanat hayatında 44. yılını yaşayan grup, en kötü ihtimalle 50. sanat yılı kutlamaları çerçevesinde, dünya turnesi kapsamında ülkemize gelebilir.


Müzik yıldızlarını yakında Hard Rock Cafe'de görebiliriz


14 Mayıs'ta gerçekleştirilen açılış toplantısında TeknoKulis olarak biz de vardık ve şirketin CEO'suna bir soru yönelttik: "Yurt dışındaki Hard Rock Cafe'lerde bazen akustik konserler düzenleniyor ve dünyaca ünlü müzisyenler sahne alıyor. Acaba bu gelenek, İstanbul'daki mekanda da görülecek mi?



Bu soruya net bir cevap gelmese de, bu yönde düşünceler var. Daha muhtemel olan ise, mekanın giriş katında yer alan sahnede yerli gruplara yer verilerek gitar savaşlarının yaşandığı etkinlikler oluşturmak. Bunlar da önümüzdeki günlerde netlik kazanacaktır.


Hard Rock Cafe Antalya yolda


İstanbul, Hard Rock Cafe için oldukça önemli bir şehir. Galatasaray Lisesi'nin karşısındaki sokakta, tarihi bir binanın restore edilmesinin ardından konuklarına kapılarını açan işletme, an itibarıyla güzel ilgi görüyor. Öyle ki İstanbul'daki bu restoran, Türkiye'deki yeni yatırımlar için de önem taşıyor. Eğer İstanbul başarılı olursa, Türkiye'nin farklı illerinde de yeni HRC'ler açılabilir. Şu an için Antalya'da da Hard Rock Cafe'in açılması planlanıyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Hard Rock Cafe Açıldı, İstanbul'dan Aerosmith Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement