Koronavirüs salgını sebebiyle peygamberin mescidinde bulunmak ve namaz kılmak yasaklandı - Son Dakika
Güncel

Koronavirüs salgını sebebiyle peygamberin mescidinde bulunmak ve namaz kılmak yasaklandı

Suudi Arabistan, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in inşa ettirdiği ve adının da peygamberin mescidi olan Mescidi Nebevi'de bulunmayı ve namaz kılmayı yasakladı. Arabistan, geçtiğimiz salı günü Kabe ve Mescid-i Nebevi dışındaki camilerde cemaatle namaz kılmayı yasaklamıştı.

20.03.2020 03:18  Güncelleme: 08:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan makamları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Mekke'deki Haremi Şerif ve Medine'deki Mescidi Nebevi'de namaz kılmaya yasak getirdi.

Harameyn İşleri Genel Başkanlığı Sözcüsü Hani Haydar, ülkenin resmi haber ajansına yaptığı açıklamada, sağlık ve güvenlik kurumlarının kovid-19'dan korunma amacıyla bazı önlemler aldığını bildirdi.

'HERKES TALİMATLARA UYMALI'

Buna göre, Haremi Şerif ve Mescidi Nebevi'de bulunmak ve buralarda namaz kılmanın yasaklandığını ifade eden Haydar, herkesten talimatlara uyması talebinde bulundu.

MESCİDİ NEBEVİ NE DEMEK?

Mescid-i Nebevî veya Peygamber Mescidi, Hicret'ten sonra Medine'de İslam Peygamberi Hz. Muhammed ile arkadaşları tarafından inşa edilen, Hz. Muhammed'in kabrinin de içerisinde bulunduğu mescit. "Nebevi" Arapçada "peygambere ait" anlamına gelir, "Mescid-i Nebevî" tamlamasının anlamı ise "Peygamber Mescidi"dir.

NE OLMUŞTU?

Ülkede, kovid-19 tedbirleri kapsamında geçen salı Kabe ve Mescid-i Nebevi dışında ülkedeki camilerde cuma namazı başta olmak üzere cemaatle namaz kılınmayacağı kararı alınmıştı.

Ülkede son olarak virüs tespit edilen kişi sayısının 274'e yükseldiği açıklanmıştı.

Koronavirüs salgını sebebiyle peygamberin mescidinde bulunmak ve namaz kılmak yasaklandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koronavirüs salgını sebebiyle peygamberin mescidinde bulunmak ve namaz kılmak yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement