Harf Devrimi 85.yılında Buca'da Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Harf Devrimi 85.yılında Buca'da Unutulmadı

Harf Devrimi 85.yılında Buca\'da Unutulmadı

1 Kasım 1928'de gerçekleşen harf devrimi ile Osmanlı Alfabesi'nin yerine, Latin Alfabesi'nin Türkçeye uyarlanmış biçiminin kabul edilişinin 85.yılı Başkan Ercan Tatı tarafından Buca'nın çocuklarıyla kutlandı.

01.11.2013 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Kasım 1928'de gerçekleşen harf devrimi ile Osmanlı Alfabesi'nin yerine, Latin Alfabesi'nin Türkçeye uyarlanmış biçiminin kabul edilişinin 85. yılı Başkan Ercan Tatı tarafından Buca'nın çocuklarıyla kutlandı.

Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme havuzu içersinde yer alan tiyatro salonun da dört yüz öğrenciyi ağırlayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, genç öğrencilere hayatların da kitapların ve okumanın önemini anlattı. Tatı, ilçesinde yer alan Şefik Tikveşli İlköğretim Okulu öğrencilerine Harf devriminin 85. yılında da kitap dağıtmayı eksik etmedi. Buca Belediyesi'ne ait sosyal tesiste Buca Kültür Müdürü Sakine Ayküz de Buca'nın çocuklarını bu anlamlı günde iki önemli yazar ile buluşturdu. Yazar Eşref Karadağ ve Yazar Nursel Çetin hem konuşmacı oldukları günde hem de yazarlar imza gününü gerçekleştirdiler. Yazarlar ve minikler arasında soru cevap şeklinde gerçekleşen söyleşiyi Başkan Ercan Tatı'da takip etti.

Kendisine yöneltilen soruları da cevaplayan Başkan Tatı, ardından çocuklara bir sürpriz daha armağan etti. Tatı, "Harf devriminin 85. yılı sizlere bu anlamlı günde değerli yazarlarımızla kavuşturan Kültür Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Siz çocuklar için yaptığımız tiyatro salonun da bu mutlu günümüzü anıyor ve yaşatıyoruz. Yeni yapılan ve Bucalıların hizmetine sunduğumuz sosyal tesisimiz içerisinde yer alan yüzme havuzumuzu hepiniz gördünüz. Buradan hocalarınıza sesleniyorum, kendilerine gerekli bilgileri aktardık. Bugünümüz de yanımızda olan siz çocuklarımıza ücretsiz temel yüzme eğitimi için gerekli kayıt işlemleriniz yapılacaktır. Hepiniz burada ki yüzme havuzunu ücretsiz kullanarak, yüzme öğrenebileceksiniz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harf Devrimi 85.yılında Buca'da Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement