Haritada alarm veren Zonguldak'ta kent merkezinde sakinlik hakim - Son Dakika
Güncel

Haritada alarm veren Zonguldak'ta kent merkezinde sakinlik hakim

Haritada alarm veren Zonguldak'ta kent merkezinde sakinlik hakim Zonguldak'ta korona virüs salgınına karşı mücadele devam ediyor.

26.11.2020 13:44  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haritada alarm veren Zonguldak'ta kent merkezinde sakinlik hakim

ZONGULDAK - Zonguldak'ta korona virüs salgınına karşı mücadele devam ediyor. Kentte yoğun bakım doluluk oranının yüzde 86 olarak açıklanmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı yüzde 50 üzerinde koronavirüs artış yaşandığı iller arasında Zonguldak da yer aldı.

Çin'de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla Zonguldak'ta yoğunluk sürüyor. Kent merkezi başta olmak üzere ilçe merkezlerinde de yoğunluk haritası riskli ve çok yüksek riskli olarak haritada yerini aldı. Yoğunluk haritasında adeta kırmızı alarm veren kentte geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan açıklamada yoğun bakım doluluk oranı yüzde 86 olarak açıklanmıştı.

Koronavirüs salgını dolayısıyla 450'ye yakın hasta hastanede tedavi görürken günlük vaka sayısı 700'ün üzerine çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı yüzde 50 üzerindeki koronavirüs artışının yaşandığı iller arasında Zonguldak da yer aldı.

Maden ocaklarında son durum

Öte yandan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocaklarındaki son durumu Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, İHA muhabirlerine açıkladı. Yeşil, test sonucu pozitif çıkan işçilerle ilgili tedavi süreçlerinin yanı sıra filyasyon ekiplerinin çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü ifade etti. Yeşil, "Tüm Türkiye'de vaka sayılarımız her geçen gün artmakta. Sağlık Bakanının demesiyle de pik yaptı diyebiliriz. TTK'da da hafta başında rakamlarımız 136 pozitif, 251 temaslı şeklindeydi. Şu an itibariyle sayımız 130. Rakamlarımız her gün değişiyor. Şu an itibariyle rakamlarımız 130 pozitif hasta var. 190 işçimiz de filyasyon ekibi tarafındna belirlendi. Yarın itibariyle sayılar yine değişebilir. Arkadaşlarımıza, halkımıza söylüyoruz. Belirlenen kuralların yanı sıra herkesin kendi önlemini kendisinin alması, sosyal mesafe, hijyen ve maske konularında halkımızı uyarıyoruz. Tüm halkımıza buradan ricamız olur. Çünkü bu hastalık her geçen gün artıyor. Çok kolay bulaşabilen bir hastalık oldu. Herkesin dikkatli olması gerekiyor" diye konuştu.

Kent merkezindeki yoğunluk azaldı

Yeni tip koronavirüs salgınında alınan önlemlerin işe yaradığı da gözlemlendi. 65 yaş üzeri vatandaşların saat 10.00 ila 13.00, 20 yaş altının da 13.00 ila 16.00 arasında sokağa çıkması dolayısıyla emeklilerin yoğun olarak yaşadığı Zonguldak'ta sakinlik yaşandı. Sabah ve öğlen saatlerinde en çok yoğunluğun yaşandığı Gazipaşa Caddesi'nde kalabalığın olmaması dikkat çekti. Alınan tedbirler doğrultusunda lokantalar paket servis yaparken çoğu işyeri tedbirler doğrultusunda kurallara uydu.

Jandarma ve emniyet ekiplerinin yanı sıra oluşturulan denetim ekipleri de kent merkezi başta olmak üzere şehir giriş çıkışlarında HES kodu, maske, mesafe ve hijyen kuralları konusunda denetimlerini sürdürdü.

Haritada alarm veren Zonguldak\'ta kent merkezinde sakinlik hakim
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Haritada alarm veren Zonguldak'ta kent merkezinde sakinlik hakim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    14:49 İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı
    14:48 Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı

    Artvin'in Derinköy köyünde yaralı halde bulunan leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından tedavi edildi. İki haftalık tedavi sürecinin ardından leylek, doğal yaşam alanına bırakıldı.

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.


Advertisement