Urfalı Gence Tutulan Brezilyalı, Müslüman Olup Harran'da Evlendi - Son Dakika
Güncel

Urfalı Gence Tutulan Brezilyalı, Müslüman Olup Harran'da Evlendi

Harranlı çiftçi Mahmut Budak ile tanıştıktan sonra İslamiyete bağlanan ve 'Sara' adını alan Brezilyalı, bilim kariyerini geride bırakıp Harran'da dünya evine girdi.

27.10.2016 11:28  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal medyadan Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde çiftçilik yapan Mahmut Budak ile tanışan Brezilyalı Cheyeme Silveire Soler, İslamiyeti seçerek "Sara" ismini aldı. Ülkesinde biyoloji öğrencisi olan ve bir bilim insanı olma yolunda ilerleyen 25 yaşındaki Sara, tüm kariyerini bırakıp Harran'a yerleşti ve muradına erdi.

BİYOLOJİ ÖĞRENCİSİYDİ, BUDAK ONA İSLAMİYETİ SEVDİRDİ

Tesadüfen sosyal medya üstünden tanıştığı Mahmut Budak'tan, İslamiyetle ilgili bilgiler alan ve araştırmalarının ardından Müslüman olan biyoloji bölümü son sınıf öğrencisi Cheyeme, kısa süre önce Rio Grande do Sul eyaletinden Türkiye'ye geldi. İstanbul'da Mahmut Budak'la buluşan genç kız, daha sonra gencin yaşadığı konik kubbeli evleriyle ünlü Harran ilçesine giderek ailesiyle yaşamaya başladı.

Urfalı Gence Tutulan Brezilyalı, Müslüman Olup Harran'da Evlendi

BREZİLYALI GENÇ ELİNE KINA YAKTI, YÖRESEL KIYAFET GİYİNDİ

Hikayeleriyle Sermiyan Midyat'ın "Ay Lav Yu" filmini anımsatan Soler ailesinin tek çocuğu Sara ve 10 çocuklu Budak ailesinin çiftçi oğlu Mahmut, uzun süren uğraşların sonunda evlendi. Harran'a bağlı Erdemli Mahallesi'nde aile arasında gerçekleşen düğün töreninde Arapça müzikler eşliğinde, eline kına yakılan genç kız, gelinlik yerine yöresel kıyafetler giydi. Şaşkınlığının yanı sıra mutlu olduğu gözlenen Brezilyalı gelin, konuşarak anlaşamadığı aile bireyleriyle vücut diliyle iletişim kurarak anlaşmaya çalıştı.

ÇEVİRİ PROGRAMLARIYLA KONUŞUYORDU

Damat Mahmut Budak, uzun ve zahmetli bir sürecin ardından nihayet mutlu sona ulaştıklarını belirtti. Başlarda internetten çeviri programları sayesinde iletişim kurabildiği Soler'le şimdi daha iyi anlaşabildiklerini ifade eden Budak, heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Urfalı Gence Tutulan Brezilyalı, Müslüman Olup Harran'da Evlendi

'ÇOK BİR ŞEY KONUŞAMIYORUZ AMA BU SEVGİ HER ŞEYİ YENDİ'

Budak, eşini mutlu etmek için uğraşacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bugün bizim en mutlu günümüz, Allah'a şükür istediğimiz oldu ve evlendik. Düşündükçe hayal gibi geliyor inanamıyorum, önceden 'böyle olacak' deselerdi inanmazdım. Ama tüm sıkıntılarımız artık bitti. Eşimle birbirimizi çok seviyoruz, bu sevgi her şeyi yendi. Çok bir şey konuşamıyoruz ama Sara buraya alıştı ve hiç gariplik yaşamadı, o yüzden daha da mutluyuz."

"ORADA BAŞINI ÖRTTÜĞÜ İÇİN YADIRGANIYORDU"

Budak, müslüman olup Sara ismini alan eşi için, "Orada dinini yaşamakta sıkıntı çekiyordu. Kendisi zaten buraya bunun için geldi. Başını örttüğü için insanlar yadırgıyordu. Rabbim mutluluğumuzu daim etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

Urfalı Gence Tutulan Brezilyalı, Müslüman Olup Harran'da Evlendi

TÜRKÇE VE ARAPÇA ÖĞRENECEK

Sara ise Harran'a kısa sürede alıştığını belirterek, sevdiği insanla evlenmenin mutluluğunu yaşadığını anlattı. Yeni ailesiyle anlaşabilmek için Türkçe ve Arapça öğrenmek istediğini ifade eden Sara, aynı dili konuşmasalar bile eşinin ailesinin kendisini sevdiğini hissettiğini dile getirdi. Budak'ın annesi Habşe ve babası Salih ise yeni gelinlerini çok sevdiklerini ve ona iyi bir ebeveyn olmaya gayret edeceklerini kaydetti.

Urfalı Gence Tutulan Brezilyalı, Müslüman Olup Harran'da Evlendi

Urfalı Gence Tutulan Brezilyalı, Müslüman Olup Harran\'da Evlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Urfalı Gence Tutulan Brezilyalı, Müslüman Olup Harran'da Evlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement