Harvard'ın Duvarına Kur'an Ayeti Asıldı - Son Dakika
Dünya

Harvard'ın Duvarına Kur'an Ayeti Asıldı

Harvard\'ın Duvarına Kur\'an Ayeti Asıldı

Dünyanın en iyi üniversitelerinden Harvard Üniversitesi, Hukuk Fakültesi duvarına Kur'an'ı Kerim ayeti astı.

26.01.2013 10:39  Güncelleme: 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında her zaman ismi geçen ABD'nin Massachusetts eyaletinde bulunan Harvard Üniversitesi duvarına Kur'an Ayeti astı.

ABD'nin en eski eğitim kurumu olma özelliğini de taşıyan Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi açtığı sergi ile adından söz ettiriyor.

ADALET SÖZCÜKLERİ ARASINDA NİSA SURESİ

Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi kütüphanesi ilginç bir sergiye ev sahipliği yapıyor. "Adalet Sözcükleri" (Words of justice) sergisinde adalet fikrinin önüne geçilemez olduğu kelimelerle gözler önüne seriliyor. Öğrenciler, fakülteler ve Harvard çalışanlarının derlediği bu sergide, Magna Carta'dan Kur'an-ı Kerim'e Aziz Thomas'tan Mandela'ya dünya tarihine damga vurmuş "adaleti" tanımlayan kelimelerle süsleniyor.

Harvard Hukuk Fakültesi kütüphane duvarlarına asılan sözler arasında Kur'an-ı Kerim'den Nisa Suresi'nin 135. ayetine yer verilmiş.

Nisa Suresi'nin 135. ayetinin meali şöyle:

"Ey iman edenler! Haktan yana olup var gücünüzle ve bütün işlerinizde adaleti gerçekleştirin. Allah için şahitlik eden insanlar olun. Bu hükmünüz ve şahitliğiniz isterse bizzat kendiniz, anneniz, babanız ve yakın akrabalarınız aleyhinde olsun. İsterse onlar zengin veya fakir bulunsun; çünkü Allah her ikisine de sizden daha yakındır. Onun için, sakın nefsinizin arzusuna uyarak adaletten ayrılmayın. Eğer dilinizi eğip bükerek gerçeği olduğu gibi söylemekten çekinir veya büsbütün şahitlikten kaçarsanız, iyi bilin ki Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır."

Fulya Asena Dereli - Haberler.com

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Harvard'ın Duvarına Kur'an Ayeti Asıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement