Harvey Nichols Sonbahar Kış Koleksiyonu - Son Dakika
Kadın

Harvey Nichols Sonbahar Kış Koleksiyonu

Harvey Nichols Sonbahar Kış Koleksiyonu

Harvey Nichols yeni koleksiyonunda dünyaca ünlü tasarımcıların iddialı parçalarını moda tutkunlarının beğenisine sunuyor

07.09.2012 12:00  Güncelleme: 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harvey Nichols 2012 - 2013 sonbahar koleksiyonu'nda, Power Women, 50'ler, İngiliz&İşkoç hakimiyeti, Uzak Doğu Etkisi ve Fütüristik tasarımlar olmak üzere 5 farklı tema yer alıyor. Erdem ve Peter Pilotto'nun kış çiçekleriyle birlikte Giambattista Valli ve Prabal Gurung'un optik desenli tasarımları geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda da ön plana çıkıyor.

İki sezondur hakimiyetini sürdüren keskin ve dik omuz detayı, bu kış da tasarımcıların tercih ettiği silüetlerin başında yer alıyor. Yeni sezon kadın koleksiyonlarında etek boylarında kadınlara birden fazla seçenek sunuluyor.

Tasarımcıların koleksiyonlarında, balon, kalem ve yüksek belli pileli eteklerin yanı sıra ara etek boyu ve yeni etek kesimi de sezonun öne çıkacak modelleri arasında yer alıyor.

Harvey Nichols'ın Sonbahar-Kış Kadın Koleksiyonu'nda;

'Füristik 80'ler teması' ile, 80'li yılların güçlü ve sert kesimli tasarımları her renkte metalik olarak yorumlanıyor. Oldukça parlak ve dikkat çekici görünen bu tasarımlar,baştan aşağı fütüristik bir görünüm sunuyor.

Bu temayı benimseyen tasarımcılar, Hakaan, Versace, GBV ve Tom Ford gibi moda dünyasına yön veren isimlerden oluşuyor.

'Power Women-Güçlü Kadın teması'nda, gotik&barok dönemin izleriyle birlikte, işlemeler, siyah deri parçalar, "oversized&masculine tailoring" ve "military" tarz ön plana çıkıyor.

Balmain, Versace, Salvatore Ferragamo, Emilio Pucci, Michael Kors, DVF, Ralph Lauren, Alberta Ferretti, Prabal Gurung, Acne, No21 Joseph ve Costume National temanın öne çıktığı markalarının başında yer alıyor.

'Uzak Doğu etkisi', sonbahar kış sezonunda tasarımcıların etkilendiği temalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Samuray kızlar, yeni sezonda podyumlardan sokaklara Uzak Doğu esintilerini taşımaya hazırlanıyor. Genellikle ipek ve brokar kumaşlar üzerine kimono desenleri kullanılarak yaratılan look'larda tasarımcılar renklerle ve kalıplarla oynamaktan çekinmeyerek cesur kadınları hedef alıyor. Kenzo ve Rag&Bone bu temayı yeni sezon tasarımlarında kullanan tasarımcıların başında geliyor.

50'ler; 'Zarif ve Feminen Kadınlar teması'nda, dizboyu elbiseler ve kemerler sıkça görülüyor. Grace Kelly'nin unutulmaz tarzını günümüze yansıtan tasarımlarda anahtar parçaların başında; etek-ceket takımlar, pastel pembe veya krem rengi paltalor ön plana çıkıyor. Emilio Pucci, Alberta Ferretti, Nina Ricci, Elie Saab ve Philosophy bu temayı benimseyen tasarımcılarının başında yer alıyor.

'İngiliz & İskoç etkisi' yeni sezonda birçok tasarımcının defilesinde ön planda yer alıyor. Binicilik trendiyle de iç içe kullanılan bu geleneksel trend, özellikle dış giyimde uzun paltolarda kürk detaylarla birlikte ya da kısa maskülen ceketlerde görülüyor. Bu etkiyi tasarımlarına yansıtan tasarımcıların başında Ralph Lauren, Michael Kors, Paul & Joe ve Ermanno Scervino yer alıyor.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Harvey Nichols Sonbahar Kış Koleksiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement