Has Parti: Vali, Kaymakam İktidarın Hizmetinde - Son Dakika
Politika

Has Parti: Vali, Kaymakam İktidarın Hizmetinde

Has Parti: Vali, Kaymakam İktidarın Hizmetinde

Has Parti Kurucular Kurulu Üyesi Mukadder Başeğmez, seçimler yaklaşırken imkanların adaletsiz paylaşıldığını söyledi.

04.06.2011 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Has Parti Kurucular Kurulu Üyesi Mukadder Başeğmez, seçimler yaklaşırken imkanların adaletsiz paylaşıldığını söyledi. Başeğmez, "Köylere, kasabalara gittiğinizde göreceksiniz ki emniyet müdüründen kaymakamına, valisinden müftüsüne herkes iktidarın hizmetinde siyasi partizanlık yapıyor" diye konuştu.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un, daha önce halka hitap edeceği duyurulmasına rağmen TRT'deki programı nedeniyle katılamadığı Zonguldak mitinginde Genel Başkan Yardımcıları Çağrı Erhan ve Hayrettin Dilekcan ile Kurucular Kurulu Üyesi Mukadder Başeğmez halka hitap etti. Madenci Anıtı önünde yaklaşık 500 kişinin katıldığı mitingde konuşan Hayrettin Dilekcan, HAS Parti'nin kurulduğu günden bu yana Türk siyasetinde bir üslup farkı ortaya koyduğunu söyledi. Dilekcan, "Bizler başkalarının kasetlerinden, başkalarının yolsuzluklarından, başkalarının gösterdiği adaylar üzerinden siyaset yapmıyoruz. Bizler projelerimizden bahsediyoruz. 1 milyon işsizimize nasıl iş bulacağımızdan bahsediyoruz. Demokrasiye, özgürlüğe, adalete ihtiyacı olan yeni bir Türkiye'yi, yeni bir Anayasa'yı nasıl yapabileceğimizi konuşuyoruz" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan ise hükümetin Kanal İstanbul projesine değindi. Erhan, "Başbakan Erdoğan bu proje için 45 milyar doları İstanbul'a harcıyor. Bu parayla taşı toprağı deliyor. Tamam o parayı oraya yapsın. Ama oradan çıkan hafriyatla da İstanbul'a bir ada yaptırsın. O adayı da bir has bahçe yapsın ve orada otursun, gelmesin" diye konuştu. Erhan, HAS Parti'nin halkın partisi olduğunu vurguladı. Erhan, "Onlar için halk değil sahtekarlar geliyor. Onlar tuzu kuru partisi. HAS Parti ise ağzı çorba kokanların partisi, mazlumların köylünün, işçinin, dar gelirlinin partisi" dedi.

Mukadder Başeğmez ise siyasetin çetelerin güdümüne girdiğini, tam bir batı medeniyeti anlayışının hakim olduğunu ileri sürdü. Türkiye'de siyasetin uslübunun değişmesi gerektiğini kaydeden Başeğmez, "Sizler iyi bilirsiniz; Merhum Bülent Ecevit'in ağzından 'vicdansız, kitapsız' gibi sözleri duydunuz mu hiç? O demedi. O Başbakan iken Ortadoğu'da bir bebeğin burnu bile kanamadı. ABD Ortadoğu'ya giremedi. Ondan sonra iktidar değişti, siyaset üslubu da değişti. Ortadoğu'daki durum da malum" diye konuştu.

Seçimler yaklaşırken siyasette imkanların adaletsiz paylaşıldığını vurgulayan Başeğmez, şöyle konuştu:

"Akşam bütün televizyon kanallarında iktidarın katranları, iktidarın genel müdürleri, hatta ve hatta köylere, kasabalara gittiğiniz zaman göreceksiniz ki emniyet müdüründen kaymakamına, valisinden müftüsüne kadar herkes iktidarın hizmetinde siyasi partizanlık yapıyor. Bunu Allah da biliyor, kul da biliyor. Benim söylememe gerek yok. Böylesine adaletsizliğin olduğu seçimde, 'sen kazandın, ben kazandım' olmaz. Türkiye kaybeder. " - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Has Parti: Vali, Kaymakam İktidarın Hizmetinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement