Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası - Son Dakika
Güncel

Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 10'u tutuklu 35 sanığın yargılandığı davada, 2 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

05.10.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 10'u tutuklu 35 sanığın yargılandığı davada, 2 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 10 tutuklu ve 18 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Kamu güvenliği gerekçesiyle kapalı yapılan duruşmaya, basın mensupları ve izleyiciler de alınmadı.

Duruşmada söz alan Gedik ailesinin avukatı Ebru Timtik, davanın kapalı celse yapıldığını belirterek, "Bu dava adil bir şekilde yürüyorsa bırakın gazeteciler ve yazarlar bu davayı izlesin. Bu kadar küfrün ve hakaretin edildiği başka bir dosya yok. Reddi hakim ve reddi heyet talebimizi yineliyoruz" dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mahir Merdun, reddi hakim talebinin daha önce kabul edilmediğini hatırlatarak, şunları tutanağa geçirdi:

"Mahkeme heyeti, bugüne kadar yapılan reddi hakim talepleri ile ilgili yasalar çerçevesinde görevini yapmaya çalışmaktadır. Kesinlikle taraf gütmemekte ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için gerekli çabayı göstermektedir. Mahkeme heyeti vicdanen rahattır. Mahkeme heyetinin taraflı olduğu yönündeki talepler subjektif düşünceler olduğundan ve kişilerin bu düşüncelerini değiştirme imkanı olmadığından, yasalar çerçevesinde görev yapmaya çalışan mahkeme heyetinin reddini gerektirir yasal nedenler bulunmadığından bu talebin geri çevrilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir."

"Bu davaya sahip çıkan bir örgütle karşı karşıyayız"

Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Ercan Şahinkaya, mahkeme heyeti ve sanık avukatlarının tehdit altında olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Her ne kadar sanıklarla ilgili örgüt yapısından bahsedilse de sanık avukatları olarak dışarıda profesyonel eğitim almış, gerek İngiltere, gerek Almanya tarafından destek almış bir örgütle karşı karşıyayız. Kamuoyunda da yer aldığı üzere adliyeniz çevresinde birtakım keşiflerin yapıldığı ve eylem hazırlıkları olduğunu medyadan takip ettik. Bu davaya sahip çıkan bir örgütle karşı karşıyayız. Başımıza ne gelir bilemiyoruz."

Sanık Mert Kazan da "Olay günü bu şahıslar toplanmış yüzlerinde maske, ellerinde silah 'uyuşturucuya hayır' yürüyüşü yapıyorlarmış. Bu nasıl yürüyüş? Bunlar insan avına çıkmışlardı. Benim üzerime ateş ettiler, ben de kendimi korumak için ateş ettim. Diğer sanıkların olayla alakası yok, ben tek başıma gerçekleştirdim" ifadesini kullandı.

Sanık Şahin Eren ise "Gülsuyu Mahallesi'ne gidin 100 tane evden silah çıkar. Savcıyı öldürdükleri su tabancası mıydı? Buradaki insanlardan kimse bana emir veremez 'git şunu vur' diye. Ben öldürsem söylerdim" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Doğukan Çep ve Adem Köşgen'in tahliyelerine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma salonunda suç içeren söz, davranış ve küfürlerle ilgili gerekli işlemlerin yapılması için SEGBİS görüntüleri ve duruşma zabıtlarının Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kimlik kontrolü yaptırmayan 4 kişiye gözaltı

Duruşmanın bitmesinin ardından adliye çıkışında açıklama yapan anne Nuray Meray, davanın 21. duruşmasının yapıldığını belirterek, "Bugün sanıklardan biri bana küfür etti. Tutanaklara da geçti. Sanırım ayrı bir mahkememiz de olacak. Fazla bir şey diyemeyeceğim. Hasan Ferit için adalet diyorum" dedi.

Açıklamanın ardından aileye destek amacıyla adliye yakınında bir kafede toplanan gruptakilerin kimlik kontrolü sırasında, polise direnen 4 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, sabah saatlerinde de adliye önünde eylem yapan 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Olayın geçmişi

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde 30 Eylül 2013'te gösteri yapan gruba silahla ateş açılması sonucu, Hasan Ferit Gedik hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 10'u tutuklu 35 şüphelinin 11 ile 269 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement