Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası - Son Dakika
Güncel

Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası

Hasan Ferit Gedik\'in Ölümü Davası

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ile 3 kişinin yaralanmasına ilişkin, 6'sı tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

26.09.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ile 3 kişinin yaralanmasına ilişkin, 6'sı tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 6 tutuklu ve 4 tutuksuz sanık ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray ile dedesi Mustafa Meray da hazır bulundu. Kamu güvenliği gerekçesiyle kapalı yapılan duruşmaya, izleyiciler alınmadı.

Duruşmada söz verilen sanık Şahin Eren, "Burada çete yoktur. Hepimiz mahalleden arkadaşız. Tahliyemi talep ediyorum. Ben kimseyi vurmadım. Benim üstüme yüklemelerinin sebebi çok olay yaşadım. Birçok insanı gerçekten vurmuşumdur ama asliye cezalarda cezamı almışımdır." dedi.

Sanık Zafer Turhan da, "Burada bir terör örgütü var ve baskı uyguladıkları bir mahalle var. Biz bu mahallenin insanlarıyız. İnsanların da anayasadan doğan nefsi müdafa hakkı var. Eğer terör örgütleri insanlar üzerinde baskı kurarsa insanlar da polislerin yetişemediği yerde anayasal hakkını kullanır ve mermiyi çakar." şeklinde konuştu.

Sanık Mesut Turhan da, "İddianamede benim örgüt lideri olduğuma dair somut delil var mı? 3 yıldır burada derdimizi anlatamıyoruz. 3 yıldır delil mi kaldı, adam mı kaldı? Artık çete diye bir şey olmadığına kanaat getirmenizi istiyorum. Bir yaralama, bir de cinayet var, başka bir şey yok dosyada. Bu zulme son verilmesini istiyorum. Bireysel işlenen suçlar bireysel yargılansın. Çete var mı yok mu, bu aydınlansın." diye konuştu.

Söz alan müşteki avukatlarından Barkın Timtik, 3 gün sonra Hasan Ferit Gedik'in ölüm yıl dönümü olduğunu belirterek, "Burada 3 yıldır tarafımıza hakaret ediliyor. Bu dava siyasi bir davadır. Tüm istihbarat ve polis teşkilatının gözlerinin bu dosya üzerinde olmasının sebebi bu. Buradaki sanıklar da esasen bir suç örgütü ve bunların arkasında bir güç var. Bu güç sanıkların bir bir tahliyelerine yol açıyor." ifadelerini kullandı.

Sanık Şahin Eren'in avukatı Ercan Şahinkaya ise, dosyanın yavaş yavaş karar aşamasına geldiğini belirterek, "Dosyanın bir tarafının siyasi içerikli olduğu söylendi. Olayları iyi değerlendirmekte fayda var. Gülsuyu'ndaki olaylar neden meydana gelmiştir. Arkasında hangi güçler vardır. Hedefleri nedir bunları iyi tahlil etmek lazım. Zamanında bu dosyanın hazırlanmasında, pişirilmesinde FETÖ mensubu görevlilerin parmağı vardır. Maalesef 15 Temmuz'dan sonra açık ve net olarak zaman zaman dile getirdiğimiz FETÖ, DHKP-C ve diğer terör örgütlerinin netliği ortaya çıkmıştır. Örgütün arkasında FETÖ'yü aramak lazım. Burada insanlar karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor." dedi.

Tekrar söz verilen sanıklardan Zafer Turhan da, "Hakkımdaki soruşturmaları yapan kolluk görevlileri, hakimler ve savcılar FETÖ soruşturması kapsamında görevden alındılar. Bunlar gerçekten adaleti savunarak bu iddianameyi hazırlamışlarsa, bunu siz de kabul ediyorsanız adaletiniz sorgulanır. Benim kimseye talimatım yoktur. Ben evladımı daha okula gönderemedim. Ben neyi, hangi çeteyi yöneteceğim." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyanın geldiği aşamayı dikkate alarak mütalaasını hazırlaması için dosyanın cumhuriyet savcısına verilmesi kararını aldı. Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Duruşma bitiminde açıklama

Davanın bitmesinin ardından adliye dışında toplanan bir grup "Hasan Ferit Gedik için adalet istiyoruz" yazılı pankart açarak slogan attı.

Gedik ailesinin avukatlarından Şükriye Erden, davadan adalet çıkacağına inanmadıklarını belirterek, "Bugün duruşmada sanıklar her zamanki gibi saldırganlıklarına devam ettiler. Ancak mahkeme buna göz yumdu. Çok gergin bir duruşma geçti." dedi.

Hasan Ferit'in annesi Nuray Meray ise, "Oğlum için adalet istiyorum. Çok mu bir şey istiyorum? Çeteler mağdur olduğunu söylüyor. Asıl mağdur benim. Benim çocuğumu kara toprağa koydular. 27 duruşmadır adalet mücadelesi veriyorum." diye konuştu.

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde 30 Eylül 2013'te gösteri yapan gruba silahla ateş açılması sonucu, Hasan Ferit Gedik hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 6'sı tutuklu 35 şüphelinin 11 ile 269 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hasan Ferit Gedik'in Ölümü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisarlı Atletizm Sporcusu Hamide Nur Tekdemir Olimpik Deneme Atletizm Yarışmasında Altın Madalya Kazandı
    10:29 Afyonkarahisarlı Atletizm Sporcusu Hamide Nur Tekdemir Olimpik Deneme Atletizm Yarışmasında Altın Madalya Kazandı

    6-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Olimpik Deneme Atletizm yarışmasına Afyonkarahisar'dan 3 sporcu katıldı. Atletizm sporcusu Hamide Nur Tekdemir, U18 kızlar kategorisinde 800m ve 1500m branşlarında altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Tekdemir, 800m branşında elde ettiği 2:24'lük dereceleriyle rakiplerini geride bırakırken, 1500m branşında da 4:56'lık derecesiyle zafere ulaştı. Genç sporcunun bu başarısı, Okul Sporları Atletizm Bölge Yarışmaları için büyük moral oldu. Atletizm Spor Kulübü antrenörü Metin Şimşek Tekdemir'i tebrik ederek, bundan sonraki yarışmalarda da başarılarının devamını diledi. Tekdemir, 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde İzmir'de yapılacak Atletizm müsabakalarında da Afyonkarahisar'ı temsil edecek.

  • Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Çin'de Tongji Üniversitesi'ni ziyaret etti
    10:29 Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Çin'de Tongji Üniversitesi'ni ziyaret etti

    Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve beraberindeki heyet, Çin'in Chongqing Belediyesi'nden Shanghai'ye geçerek Tongji Üniversitesi'ni ziyaret etti. Scholz, üniversitenin Jiading Kampüsü'nde öğrencilerle sohbet etti ve Alman Covestro şirketinin Asya Pasifik İnovasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

  • Eskişehir'de Lise Öğrencileri Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Yürüyüş Gerçekleştirdi
    10:28 Eskişehir'de Lise Öğrencileri Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Yürüyüş Gerçekleştirdi

    Eskişehir Valiliği ve Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, lise öğrencileri bando eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş, Odunpazarı Meydanı'ndan Tepebaşı Ulus Anıtı'na kadar devam etti ve turizm haftasının önemine dikkat çekti. Etkinlikler 19 Nisan'a kadar sürecek.

  • Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı mağlup ederek play-off için önemli bir adım attı
    10:28 Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı mağlup ederek play-off için önemli bir adım attı

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 27. haftasında Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı 93-72 mağlup ederek beşinci sıraya yükseldi ve play-off için önemli bir avantaj elde etti. Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, takımının mücadeleci ve vazgeçmeyen tavrını sahaya yansıttığını belirterek, kalan maçlarda maksimum galibiyeti almaya çalışacaklarını söyledi.

  • Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı
    10:27 Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Şubat ayında ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3 artış gösterdi. Motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin satış hacmi de artış gösterdi.

  • Park halindeki 2 araca çarpan sürücü otomobilini bırakarak kayıplara karıştı
    10:27 Park halindeki 2 araca çarpan sürücü otomobilini bırakarak kayıplara karıştı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde kontrolden çıkan bir otomobil, park halindeki 2 araca çarptı. Kaza sonrası otomobil sürücüsü olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Kazayı gören vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Araçlar çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

  • Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı
    10:27 Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, ticaret satış hacmi şubat ayında yıllık yüzde 11,3 artarken, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Aylık olarak ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3, perakende satış hacmi yüzde 3,5 arttı.

  • Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar
    10:26 Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kaldırımdaki ağacı söken 4 kişiye ceza uygulandı. Olay, Osmangazi Mahallesi Seyyid Burhanettin Caddesi'nde meydana geldi. Şahıslar, ağacı kökünden söktü. Polis ve belediye ekipleri tarafından adli ve idari işlem yapıldı.


Advertisement