Hasan Palaz Hakkındaki İftira Davası - Son Dakika
Güncel

Hasan Palaz Hakkındaki İftira Davası

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz'ın, başmüfettişliği döneminde Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Emin Baysa'ya iftirada bulunduğu gerekçesiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

16.09.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz'ın, başmüfettişliği döneminde Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Emin Baysa'ya iftirada bulunduğu gerekçesiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Palaz ve avukatı Gökhan Güni ile Baysa ve Başbakanlık avukatı İsmail Uluyol katıldı.

Baysa, olay tarihinde Başbakanlık Teftiş Kurulu Başmüfettişi ve Başkan Yardımcısı olduğunu ifade ederek, "Başbakanlığı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisindeki çoklu prizlere dinleme cihazları konulmasına ilişkin rapor hazırlıyorduk. Soruşturmaya ilişkin o tarihte TÜBİTAK'ta görevli Hasan Palaz'ın sözlü beyanlarını aldık. O esnada soruşturma konusu olayla alakalı raporu hazırlayan kişinin isim tespiti gerekliydi. İsmi istedik, Hasan Palaz, uzun süre ismi bildirmeyince beyanlarını yazılı aldık" diye konuştu.

Palaz'ın, soruşturma için gerekli kişinin ismini vermediğini belirten Baysa, şunları kaydetti:

"Hasan Palaz'ın savunmasında belirttiği şekilde raporu değiştirmesi konusunda herhangi bir telkin ya da tehditte bulunulmadı. Bu hususlar kesinlikle gerçek dışıdır. Soruşturmamızın bitirilmesi için gerekli olan kişinin ismi bu olaydan sonra da verilmeyince Palaz ile bu olaydan bir müddet sonra telefon görüşmesi yaptık. Görüşmede bildireceğini söylediği kişinin ismini bildirmesini istedim.

Soruşturmamıza ilişkin yaptığımız değerlendirme sonucunda söz konusu raporun bilimsel verilere dayanıp dayanmadığı hususunda uzman görüşü aldık. Aldığımız uzman görüşünde de belirtilen temel şey kullanılan yönteme göre tarihte sapmalar olabileceğiydi. Şunu da belirtmek isterim ki kesinlikle bir kişiye rapor değiştirilmesi hususunda bir telkin veya tehditte bulunmadım, bulunmam da mümkün değil."

Palaz ise hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini dile getirerek, "Olay tarihinde verdiğim bir rapordan dolayı Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından çağrıldım, daha sonra tekrar aynı konu ile ilgili çağrılıp yazılı beyanda bulundum" dedi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Emin Baysa ve Başbakanlık avukatı İsmail Uluyol, davaya katılma talebinde bulundu.

Hakim Can Aysan, katılma taleplerini kabul ederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianame

İddianamede, Başbakanlığı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisindeki çoklu prizlere dinleme cihazları konulduğu hatırlatılarak, Palaz'ın, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün talimatıyla dinleme cihazını yerleştiren emniyet görevlisi Paralel Yapı üyelerinin kurtarılmasını sağlamak için dinleme cihazlarıyla ilgili sahte rapor hazırlattığı" kaydedildi.

Palaz'ın, görevden alındıktan sonra basına yaptığı açıklamaların alıntılandığı iddianamede, Palaz'ın, "Böceğin konulma tarihinin erkene alınması konusunda Baysa'nın kendisini tehdit ettiği" ifadesi kullanıldı.

Baysa'nın, soruşturma aşamasındaki ifadesinde, Palaz'ın yalan söylediğini ve iftirada bulunduğunu söylediğine yer verilen iddianamede, Palaz'ın ise iddiasını sürdürerek, suçlamayı kabul etmediği belirtildi.

İddianamede, Palaz'ın, "Basın yoluyla birden fazla kez iftira" suçundan cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hasan Palaz Hakkındaki İftira Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement