Hasan Sarıçiçek: "Türkiye Futbol Federasyonu Çok Sağlıklı Düşünemiyor" - Son Dakika
Spor

Hasan Sarıçiçek: "Türkiye Futbol Federasyonu Çok Sağlıklı Düşünemiyor"

Spor yazarı Hasan Sarıçiçek, Milli Takım’ın Lucescu tercihini değerlendirdi.

03.08.2017 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor yazarı Hasan Sarıçiçek, Milli Takım'ın Lucescu tercihini değerlendirdi. Sarıçiçek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun sağlıklı düşünemediğini belirterek, "Denize düşen yılana sarılır misali Lucescu'ya sarıldılar. Milli Takım'da 'kendi projemiz' dediğiniz isimleri erozyona uğrattınız" dedi.

Türkiye Gazetesi Yazarı Hasan Sarıçiçek, TFF'nin Mircea Lucescu kararını değerlendirdi. Lucescu'nun çok kariyerli bir teknik adam olduğunu söyleyen Sarıçiçek, "Lucescu bugün için tartışılabilir. Ama geçmişteki Lucescu'ya baktığımızda kariyer olarak teknik adamlığına kimse laf edemez. Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı şampiyon yapmış, Shakhtar Donetsk'te yetiştirdiği oyuncular, elde ettiği başarılar, kulübün ekonomisine sağladığı katkı anlamında baktığınızda dört dörtlük bir teknik adam. Ama kariyerinin sonuna bakıldığında tartışılan, işine son verilen bir Lucescu var. TFF, Fatih Terim'in öyle bir noktada işine son verdi ki, bir anlık şok yaşadı. Bu şokun neticesinde bazı hamleler yaptı. Şenol Güneş hamlesi, Abdullah Avcı düşüncesi vardı. Ama ikisinden de eli boş döndü. Ama denize düşen yılana sarılır diye bir tabir vardır, Lucescu'ya sarıldı. Doğru mu yaptı? Açıkçası 72 yaşındaki Lucescu buraya geldiğinde, eğer siz onun yanına Mehmet Özdilek gibi gelecek vadeden teknik adamlar koyarsanız, 2+1 yılın sonunda anlaşmasanız dahi, aynı Derwall-Mustafa Denizli-Fatih Terim örneği gibi, teknik adam üretir ve futbola bir katkı sağlar diye düşünüyorsanız, o zaman faydalı bir karar derim" ifadelerini kullandı.

"Türk futbolu artık eski günlerinin çok ötesinde"

Türk futbolunun 1992 dönemini yaşamadığını ifade eden Hasan Sarıçiçek, "Artık 1996'daki ilk Avrupa Şampiyonası'na katıldığı dönemi de yaşamıyor. 2002, 2008 gibi beli başarılar elde etmiş, artık dünya ve Avrupa futbolunda ekol olması gereken bir noktada. Teknik adamlık eğitimi ve Ar-Ge çalışmalarına yaptığı yatırımlara baktığında, Türkiye'nin artık kendi teknik adamlarını yetiştirmesi lazım. Aykut Kocaman'ı getir, Abdullah Avcı'yı getir. Şenol Güneş'e, Mustafa Denizli'ye karar veremedin, bu isimler yaş olarak belli kategorinin üzerinde dedin. Rıza Çalımbay'a getir. Bunların hepsi kabul görür. Bu isimlerin hepsi milli takımı taşıyabilecek kapasitedeler" diye konuştu.

"Şu andaki niyet, doğru bir niyet değil"

Mili Takım'da şu anda, geçmişte 'kendi projemiz' denilen isimlerin erozyona uğratıldığını ifade eden Hasan Sarıçiçek, "Mesela Oğuz Çetin, Tümer Metin, Tolunay Kafkas gibi isimlerin hiçbirisi burada anılmıyorsa, Türk futbolunu yönetenler olarak sadece kendinizi kurtarma gayretinde gibi olursunuz. Sayın Yıldırım Demirören'in, Hocam artık istifa et, senin üzerinden bizi yıpratıyorlar ifadesi, sen git de biz kurtulalım demektir. Bu düşüncenin üreteceği sağlıklı bir gelecek yoktur. Bu Lucescu da olsa, başka bir isim de olsa her zaman tartışılacaktır. Bu tartışma da Türk futbolunu erozyona uğratacaktır. Eflatun der ya, "Fikirler yaş bir keçeye benzer, dövüldükçe dövüldükçe ıslanır. Şişer ve sonunda olgunlaşır" diye. Ben bu hamlenin sonunda olgunlaşma görmüyorum. Çünkü niyet doğru bir niyet değil, iyi bir niyet değil. Akıbetinin de çok iyi olması beklenemez. Ama zararın neresinden dönersek orası kardır deyip, Lucescu'yu doğru isimlerle desteklememiz lazım derlerse, Fatih Terim'le birlikte devam eden Mehmet Özdilek'e, Oğuz Çetin'e 'Hocam birlikte bu projeyi kalkındıracağız, bu takımı siz taşıyacaksınız' denmeli" dedi.

"TFF sağlıklı düşünemiyor"

Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Levent Şahin'in kalıp kalmamasıyla ilgili olarak yorum yapmayan Sarıçiçek, "Adana'ya gitti geldi, sözleşmesinde bir takım tartışmalar oldu. İyi giyinirsiniz, güzel konuşursunuz ama bu bir liyakat olayıdır. Oğuz Çetin dediğinizde, futbolda imparator olmuş bir isimdir. Bu futbolseverlerin verdiği bir isimdir. Ama Levent Şahin dediğinizde imparator kimse demiyor. Türkiye, Feyyaz Uçar'ı konuşmuyor. Bu isimler Gordon Milne'den doğru eğitimler almış isimler. Futbolculuk döneminde Mehmet Özdilek gibi Rıza Çalımbay gibi gelişimini tamamlamış isimler. Mesela Ali Gültiken, teknik direktör olarak değil, menajer olarak görev alabilirdi. Demek istediği Türkiye Futbol Federasyonu, çok sağlıklı düşünemiyor, çok sağlıklı kararlar veremiyor. Ben de fazla eleştirmek istemiyorum, çünkü Türk futbolunun iyi olmasını istiyorum. İnşallah zararın neresinden dönersek kardır derler ve doğru adım atarlar ve bundan sonraki hamleleriyle Türk futbolunu geliştirirler. Arzum bu yöndedir" açıklamalarını yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hasan Sarıçiçek: 'Türkiye Futbol Federasyonu Çok Sağlıklı Düşünemiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement