Hasankeyf ile Birlikte Elektrik Şebekesi de Taşınıyor - Son Dakika
Yerel

Hasankeyf ile Birlikte Elektrik Şebekesi de Taşınıyor

Hasankeyf ile Birlikte Elektrik Şebekesi de Taşınıyor

Ilısu Barajı’nın suları altında kalacak olan antik Hasankeyf ilçesinde taşınma telaşı devam ederken, Dicle Elektrik Dağıtım da buradaki elektrik şebekesini sökerek, yeri daha önceden belirlenen Yeni Hasankeyf’e taşımaya başladı.

21.03.2017 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak olan antik Hasankeyf ilçesinde taşınma telaşı devam ederken, Dicle Elektrik Dağıtım da buradaki elektrik şebekesini sökerek, yeri daha önceden belirlenen Yeni Hasankeyf'e taşımaya başladı.

İnşası devam eden yeni Hasankyf'e taşınacak tarihi kalıntılar arasında en önemlilerden biri de Zeynelbey Türbesi. Yurtdışından getirilecek özel araçlar ile taşınması planlanan türbe ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. Bu arada Dicle Elektrik Dağıtım Batman İl Müdürlüğü ekipleri de türbe çevresindeki elektrik direkleri ile iletim hatlarını topladı. Sular altında kalacak bölgedeki çalışmalarını sürdüren enerji şirketi, buradan topladığı iletim hatlarını, Yeni Hasankeyf'e taşıyor.

Dicle Elektrik Dağıtım tarafından Hasankeyf'te sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren arıza onarım bakım şefi Mücahit Tunç, Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak eski yerleşim alanındaki hatların toplandığını, elektrik direklerinin ise sökülmeye devam edildiğini söyledi. Tunç, buradan söktükleri direkler ile topladıkları iletim hatlarını Yeni Hasankeyf'te kullanacaklarını, hat döşeme ve direklerin deplase edilmesi çalışmasında artık son aşamaya geldiklerini kaydetti. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hasankeyf ile Birlikte Elektrik Şebekesi de Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement