Hasankeyf'te İmam Abdullah'ı Anma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Hasankeyf'te İmam Abdullah'ı Anma Etkinliği

Hasankeyf ilçesinde İmam Abdullah Türbesi'nde anma etkinliği gerçekleştirildi.

07.06.2014 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde İmam Abdullah Türbesi'nde anma etkinliği düzenlendi.

İlçenin girişinde bulunan ve her yıl haziran ayının 6 ve 7. gününde düzenlenen İman Abdullah Türbesi'ndeki anma etkinliğine Kaymakam Temel Ayca, Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Batman Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Türbeyi ziyaret eden Kusen, gazetecilere yaptığı açıklamada, anma etkinliğinin bin 300 yıldır devam ettiğini söyledi.

İmam Abdullah'ın Hasankeyf'in fethine katılmış çok büyük bir zat olduğunu kaydeden Kusen, "Peygamberimizin yakın akrabasıdır. Caferi Tayyar'ın oğludur. Peygamber efendimizin amcasının oğludur.  Hasankeyf'in fethinde bulunmuş" diye konuştu.

İlçenin fethinden sonra bölgede İslam'ın yayılması için İman Abdullah'a imamlık görevi verildiğini, Hasankeyf'in ve bölgenin İslamlaşmasına çok büyük faydaları olduğunu belirten Kusen, bu nedenle Hasankeyf ve civar yerlerde yaşayan vatandaşların gerek sahabe olması gerekse Peygamber efendinin yakın akrabası olmasından dolayı büyük değer verdiğini bildirdi.

Bin 300 yıldır bu değerin sürdüğünü anlatan Kusen, şöyle devam etti:

"Seksenli yıllarda bir kesintiye uğradı. Fakat Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve Batman Sosyal Yardımlaşma Derneği ile 3 yıldır kutlamayı tekrar yapıyoruz. Amacımız İmam Abdullah'ı anmak, gelecek nesillere bu şekilde aktarmak ve bunun yanında Hasankeyf'in kültürel ve inanç turizmine katkı sağlamak. İnşallah daha sonraki yıllarda daha büyük bir katılımla bu etkinliği düzenlemeye devam edeceğiz."

Sakarya'dan Hasankeyf'i görmeye gelen Müzeyyen Karasu da, "Buraya gelip bu büyük zatı ziyaret etmek çok güzel bir duygu. Buraları görmeyi istiyordum. Mutluyum" dedi. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hasankeyf'te İmam Abdullah'ı Anma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement