Turistler, Kivi Hasadına Katılmak İçin Antalya'ya Akın Ediyor - Son Dakika
Ekonomi

Turistler, Kivi Hasadına Katılmak İçin Antalya'ya Akın Ediyor

Antalya Gazipaşa'da başlayan kivi hasadına turistler büyük ilgi gösteriyor. Memur emeklisi Cemil Cılız, turistleri kivi bahçesinde misafir ederek turizme büyük katkı sağlıyor.

23.10.2017 09:46  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde başlayan kivi hasadına turistler büyük ilgi gösteriyor. Memurluktan emekli olduktan sonra Çörüş mahallesinde bulunan ailesinden kalma araziyi kivi bahçesine çeviren Cemil Cılız, hafta sonları bahçesinde turist ve misafir ağırlıyor.

KOVALARLA KİVİ TOPLUYORLAR

Olgunlaşan kivileri hasat eden üretici Cemil Cılız'ın Danimarkalı, Avustralya ve Almanyalı turistlerden oluşan misafirleri vardı. Yaklaşık 20 kişilik turist kafilesi önce bahçede yer alan etnik ürünleri inceledi. Bahçede kahvaltı yapan turistler daha sonra hasada katıldı. Ellerine kovaları alan ve bahçede kivi toplayan turistlerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Avustralyalı Bitten Pedersen daha önce hiç kivi parkına gelmediğini belirterek, "Burada yaptıkları iş çok değerli, yaptıkları işle ilgili bilgi aldık. Çok beğendim. Daha önce hiç bu kadar taze kiviye dokunmamıştım" dedi.

Turistler, <a class='keyword-sd' href='/kivi/' title='Kivi'>Kivi</a> Hasadına Katılmak İçin Antalya'ya Akın Ediyor

"DAHA ÖNCE KİVİ BAHÇESİ GÖRMEMİŞTİM"

Danimarkalı Dyvelce Jaspers de daha önce hiç kivi bahçesi görmediğini belirterek, "Burada olmak çok heyecan verici bir tecrübe oldu. Burada olmakta çok mutluyum. Ülkem Danimarka'da kivi ağacı yok. Biz kiviyi marketlerden alırız. Onlarda ham halde olur. Bu kadar lezzetli ve taze olmazlar" diye konuştu.

Danimarka'dan Türkiye'de bulunan evinde zaman zaman kalmaya geldiğini dile getiren Anders Hedelund ise kivi bahçesinde hasat yapmanın çok heyecan verici bir deneyim olduğunu söyledi. Daha önce hiç kivi ağacı görmediğini belirten Hedelund, kivinin ağaç üzerinde, yukarılarda yetişmesini ise çok ilginç bulduğunu dile getirdi.

Turistler, Kivi Hasadına Katılmak İçin Antalya'ya Akın Ediyor

"HAFTA SONU 500 KİŞİ BAHÇEYİ ZİYARET EDİYOR"

Turizmin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını göstermek için tarım, kültür ve turizmin bir arada yaşandığı bir ortam oluşturmak istediğini belirten işletme sahibi Cemil Cılız ise "Tesislerde gelen misafirlerimiz oldukça memnun kalıyor. Hasat zamanı büyük rağbet görüyoruz. Bazı misafirler kurduğumuz çadırlarda kalıyor. Yaz sezonu haftasonu 500 kişi tesisimize giriş çıkış yapıyor. Yaklaşık 10 ton hasat yapıyoruz bu yıl. Seneye 12-15 ton hasat yapmayı umuyoruz. Kivi üretimi çok zor olmayan ama çok su isteyen bir ürün. Raf ömrü çok uzun. Kabuğu çok kalın. 2.5-3 liradan kilosunu veriyoruz. Çok değil ama yapacak bir şeyimiz yok. Gelen misafirlerimiz ise Hasada katılmak için yaz ayında rezerve yaptılar, hasada katılmak istediklerini belirttiler. Kendi istekleri üzerine bizler de onları hasada aldık ve kahvaltı ikram ettik" diye konuştu.

Turistler, Kivi Hasadına Katılmak İçin Antalya'ya Akın Ediyor

Turistler, Kivi Hasadına Katılmak İçin Antalya'ya Akın Ediyor

Turistler, Kivi Hasadına Katılmak İçin Antalya\'ya Akın Ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Turistler, Kivi Hasadına Katılmak İçin Antalya'ya Akın Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • Başakşehir Belediyesi, Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nı açtı
    16:49 Başakşehir Belediyesi, Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nı açtı

    Başakşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek olan modern kapalı pazarlarına bir yenisini daha ekledi. Başakpazar, Pazartürk ve Kayaşehir'in ardından ilçenin dördüncü kapalı pazarı Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nın açılışı törenle yapıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Fenertepe Fuar ve Sergi Alanı'nın ticaretin yeni merkezi olacağını söyledi.

  • Manisa'da İçme Suyu Dağıtım Tesislerinde Online Analizler Yapılıyor
    16:48 Manisa'da İçme Suyu Dağıtım Tesislerinde Online Analizler Yapılıyor

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Manisa merkezinin su ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayan Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisleri'nde online arsenik ve demir cihazlarıyla anlık parametre analizleri yaparak kontrolleri sağlıyor. Ayrıca, arıtılan suyun analizleri ve klor ölçümleri de cihazlarla yapılarak tesisin 7 gün 24 saat takibi sağlanıyor. Tesisin genel işleyişi SCADA sistemiyle takip edilerek olumsuzluklara erken önlem alınıyor.

  • Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak
    16:44 Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşımın 31 Mart Pazar gününe kadar ücretsiz olacağını bildirdi.

  • Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti yüzde 51,4 arttı
    16:42 Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti yüzde 51,4 arttı

    Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti, yılın ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51,4 arttı. Bölgenin toplam ithalat ve ihracatı 63,69 milyar yuana ulaştı. Özellikle elektrikli araçlar, lityum bataryalar ve fotovoltaik ürünler gibi malların ihracat değeri yüzde 110,2 artış gösterdi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karaman'da İş Dünyası Toplantısı'na katıldı
    16:31 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karaman'da İş Dünyası Toplantısı'na katıldı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karaman'da bir dizi ziyaretlerde bulunarak İş Dünyası Toplantısı'na katıldı. Bakan Şimşek, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

  • ATO Başkanı: Türkiye-Özbekistan ticaret hedefi gerçekçi
    16:29 ATO Başkanı: Türkiye-Özbekistan ticaret hedefi gerçekçi

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Özbekistan arasındaki 10 milyar dolarlık ticaret hedefinin gerçekçi olduğunu bildirerek, "Özbekistan'la ticaret ve yatırım ilişkilerimizin geliştirilmesine tüm gücümüzle katkıda bulunmaya hazırız." ifadesini kullandı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki çalışmalar hızla devam ediyor
    16:24 Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki çalışmalar hızla devam ediyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Bayraktar, hedeflerinin bayrama kadar kayıp madencileri bulmak olduğunu ve bu doğrultuda yoğun bir gayretin sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, çevreyle ilgili tedbirlerin alındığını ve herhangi bir olumsuzluğun olmadığını vurguladı.

  • Manisa'da Sahte Zeytinyağı Operasyonu: Yüzlerce Litre Sahte Zeytinyağı Ele Geçirildi
    16:24 Manisa'da Sahte Zeytinyağı Operasyonu: Yüzlerce Litre Sahte Zeytinyağı Ele Geçirildi

    Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Akhisar'da düzenlenen operasyonda pet şişe ve tenekelere koyulmuş halde yüzlerce litrelik sahte zeytinyağı ele geçirildi. Operasyonda ayrıca sahte gübre ve diğer malzemeler de bulundu. Şüphelilere adli işlem başlatıldı.

  • Emekliler İzmir'de Maaşlarına Karşı Protesto Düzenledi
    16:14 Emekliler İzmir'de Maaşlarına Karşı Protesto Düzenledi

    Tüm Emeklilerin Sendikası İzmir Şubeleri, Konak Meydanı'nda emekli maaşlarını protesto etti. Sendika Bornova Şube Başkanı Yusuf Şenol, emeklilerin yaşam koşullarının kötüleştiğini ve derin yoksullukla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Emeklilerin hayat pahalılığı, zamlar ve düşük emeklilik maaşı gibi sorunlara karşı çözüm talep etti.


Advertisement