Haşim Kılıç CHP'li Tanal'ın Başvurusuna Taslak Hazırlattı - Son Dakika
Güncel

Haşim Kılıç CHP'li Tanal'ın Başvurusuna Taslak Hazırlattı

Anayasa Mahkemesi Başkanı, 4 eski bakanın soruşturması ile ilgili yayın yasağına karşı CHP'li Tanal'ın kişisel başvurusuna acilen taslak karar hazırlattı.

11.12.2014 09:45  Güncelleme: 10:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ve başkanvekilleri, AK Partili 4 eski bakanın soruşturması ile ilgili yayın yasağına karşı CHP'li Tanal'ın kişisel başvurusuna acilen taslak karar hazırlattı.

BAŞKAN KILIÇ'IN İSTEĞİ MAHKEMENİN İLGİLİ DAİRESİNDEN DÖNDÜ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve 2 vekili, 4 eski bakanın soruşturmasına getirilen yayın yasağı ile ilgili kişisel başvuruyu acilen gündemine aldı. Konu ile ilgili Adalet Bakanlığı'ndan "Çok acil" koduyla bilgi isteyen yüksek mahkeme yönetimi, bakanlık görüşünün gelmesini beklemeden 4 günde taslak karar hazırlattı. Ancak Kılıç ve başkanvekillerinin bu acelesi mahkemenin ilgili dairesinden döndü.

CEVABI BİLE BEKLEMEDİLER

TBMM'de çalışmalarına devam eden soruşturma komisyonunun faaliyetlerinin gizli olması nedeniyle konulan yayın yasağı, Anayasa Mahkemesi önüne bireysel başvuru olarak geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın başvurusunu görüşen Anayasa Mahkemesi, konu hakkında Adalet Bakanlığı'ndan "Çok acil" uyarısıyla bilgi talep etti. Başkan Haşim Kılıç, Başkanvekilleri Serruh Kaleli ve Alparslan Altan Adalet Bakanlığından görüşü istediği günün hemen sonrasında, Bakanlık görüşünü beklemeden, 4 günde içinde taslak kararı yazdırdı.

İLGİLİ DAİREDEN DÖNDÜ

Başkan ve Başkanvekilleri, önceki gün akşam saatlerinde mesai bitiminden 1 saat önce taslak kararı hazırlayarak üyelere dağıttı. Anayasa Mahkemesi yönetiminin (Başkan Haşim Kılıç, Başkanvekilleri Serruh Kaleli ve Alparslan Altan) "Çok acil" uyarısıyla Adalet Bakanlığı'ndan istediği bilgi gelmeden taslak karar hazırlaması üyelerin tepkisine neden oldu. Dün sabah saat 09:30'da toplanan Bireysel Başvuru Dairesi konuyu enine boyuna tartıştı. Üyelerin Yüksek Mahkeme yönetimi tarafından kendilerine gönderilen taslak kararın aleyhine irade gösterdi. Daire, Başkan ve başkanvekillerine rağmen başvuruyu oyçokluğuyla reddetti.

Haşim Kılıç CHP\'li Tanal\'ın Başvurusuna Taslak Hazırlattı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Haşim Kılıç CHP'li Tanal'ın Başvurusuna Taslak Hazırlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Barış 13: Haşim Kılıç a bak arkadaş nekadar millet düşmanıymış vay pensilvanyanın sözüne çıkarlarına göre davranıyor yazık bu ne acele paniklemeyin AKP / 53 ü aşıyor göreceksiniz 6 18 Yanıtla
  • derbederoglu: Pensilvanyadan emirmi geldi,zaten bunlar kendi cemaatlerinin menfaati icin tüm ümmeti satarlar.Dini yanlis anlayan cahiller toplulugu ne olacak 6 13 Yanıtla
  • misafir: bu acale nedir başkan, bende yarın çıkıp desemki anayasa mahkemesi bireysel özgürlüğümü kısıtlıyor desem ne dersiniz acaba, anayasa mahkemesini ciddi bir kurum diye biliyoruz. 8 9 Yanıtla
  • misafir: pensilvanya, bu memleketin camilerindeki bütün eski antika halılar çalınırken(dikkat edin şimdi hiçbir camide eski halı yok hepsi tek tip halıfleks), nerdeydi ozaman(mhp, dsp, anap koalisyonu ve öncesi dönem) , bunlar millete alışmışlar koyun demeye çünkü milleti hep koyun olarak görmüşler 7 10 Yanıtla
  • selim: Bu Anayasa mahkemesi başkanıda yargı da keyfi davranıyor adalet dağıtacak kişiler adaletsiz tavırlarıyla gündeme geliyorlar 7 9 Yanıtla
  • samir: ben bu akpden nefret ediyorum ama gülen cemaatinden de nefret ediyorum. aynı zamanda chp ve mhpden de nefret ediyorum. hdpden zaten nefret ediyorum. ülkede doğru düzgün bir yapı yok memleketi yönetecek. tüm partiler tiksinti verici. 8 4 Yanıtla
  • ede: jet hızıyla çıkan yayın yasağına da aynı tepkiyi vereydiniz ya. . . 9 2 Yanıtla
  • KoRkut ATA: Anayasa başkanı ve bunun gibi kendisine karşı gördüğü yetkili isimlere karşı medyada ve resmi kurumlarda itibarsızlaştırma girişimlerinin daha büyüğünü bekliyoruz. bu artık siyasi bilinen saldırıdır. Siyaset herşeyin üstünde değildir. 2 0 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement