Haşim Kılıç Konuşurken Erdoğan Uyukladı - Son Dakika
Güncel

Haşim Kılıç Konuşurken Erdoğan Uyukladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Kadir Özkaya'nın yemin töreninde Haşim Kılıç konuşurken göz kapaklarına engel olamadı.

02.02.2015 14:21  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kadir Özkaya için yemin töreni düzenlendi. Törende Kılıç konuşurken Erdoğan uyukladı.

ERDOĞAN'I KAPIDA KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Kadir Özkaya'nın yemin törenine katıldı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı.

GÖZ KAPAKLARINA HAKİM OLAMADI

AYM Başkanı Haşim Kılıç burada bir konuşma yaptı. Haşim Kılıç konuşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, göz kapaklarına hakim olmadı. Konuşma sırasında Erdoğan'ın uyukladığı dikkatlerden kaçmadı.

Haşim Kılıç'ın açıklamalarından satırbaşladı;

AYM bireysel başvuruda vermiş olduğu kararlarıyla bir yandan vatandaşın özgürlük alanını genişletirken diğer yandan da hakların teminatı olma konusunda güçlü bir çaba sarf etmektedir.İş yükü sorunun asıl kaynağı uzun yargılama ve uzun tutukluluk gibi kronik yapısal sorunların henüz çözülememiş olmasıdır.Mahkememize yapılan başvuruların çoğu adil yargılama hakkı, uzun tutukluk ve mülkiyet sorunlarıyla ilgili başvurulardır. Davalar makul sürede bitirilememektedir.

"KORKMAK ANLAMSIZDIR"

Bireysel başvuru konusunda artan iş yükü için yargıdaki yapısal sorunların çözülmesi gerektiğini bir kez daha belirtmek isterim… Demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde yürüdüğümüz sürece sorunlardan korkmak anlamsızdır. Uzun yıllar başkanlığını yürüttüğünü Anayasa Mahkemesi'nin kısaca özetlediğim çalışmaları ve geldiği noktayı emekliliğine çok kısa bir süre kalmış bir başkan olarak ifade etme sorumluluğunu anlayışla karşılamanızı dilerim.

"GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ"

Her şeye rağmen geleceğe umutla baktığımızı belirtmek istiyorum. Yasama, yürütme ve yargı organlarının, üstün hukuka bağlı, özverili gayret ve çalışmaları demokratik hukuk devleti olma yolunu açacaktır. Türkiye'de artık ülkeyi kurtarma çağrısı yapılan kurum ve kişiler dönemi kapanmış, sorunların demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi gereken bir süreç başlamıştır."


Haşim Kılıç Konuşurken Erdoğan Uyukladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Haşim Kılıç Konuşurken Erdoğan Uyukladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • yalovalı: chp alevi partisi 61 19 Yanıtla
  • MEHMET: Keşke hiç uyanmasa 40 30 Yanıtla
  • erdem sabri: bu 17-25 ten sonra aslında çok yıprandı, suratı bile nursuzlaştı, pişmanlık ve vicdan duygusu onu bitirecek yarın saltanat bitince nasıl hesap veririm, insan içine nasıl çıkarım, torunlarımın yüzüne nasıl bakarım hep bunların hesabını yapıyor aslında 18 38 Yanıtla
  • cumhura ihtafen: Ulkenin ufkunu actin, halka bir umut oldun, Turkun gucunu dunyaya gosterdin, Yeniden yazdin destansi istikrari, Millete guven verdin. Ne kadar tesekkur etsek azdir yolunda ilerlemek sereftir. 36 17 Yanıtla
  • Karagöz : Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmamış sanada kalmaz gün gelir saltanat biter hesap zamanı gelir çatar.... 31 17 Yanıtla
  • tabi tabi: Koca reis istedigi yerde uyur istedigini yapar bu kadar. 28 17 Yanıtla
  • haca: Rüştü Asyalı'nın Keloğlan filminde sultanın kızını uyandırmak için söyleği türkü. . . Uyan uyan şş uyan yavUyan uyan Uyanmıyo ya. . . . . 14 28 Yanıtla
  • BRUSLİ JETLİ EE BİDE VANLİİ: AHMET KAYA, TURGUT ÖZAL, ADNAN MENDERES VE GİBİLERİNİN DEĞERİNİ ÖLÜNCE ANLADILAR BAKIN BU ADAMIN KIYMETİNİ BİLİN ŞEKER GİBİ ADAM ÇÖZÜM SÜRECİNE EL ATMAK KİMİN HADİNEYDİ AMA BU ADAM ELİNDEN GELENİ YAPIYOR KÜRTLER SENİN DÜŞMENİ HİÇBİR ZAMAN İSTEMEZLER DUALARIMIZ SENİNLE SEVİLİYORSUN BE SEROKK 25 16 Yanıtla
  • Raperin Raperin: Japonya başbakanı gibi gözkapakları şişmiş. Meclise girdiği ilk günlerdeki fotoları ve şimdiki fotolarına baktım. Arada dağlar kadar fark var. Siyaset onu, o da ülkeyi çürüttü. 21 19 Yanıtla
  • koca reis: baba bozkurt uyumuyor gözlerini dinlendiriyor. Adam uyurken bile asaletinden birşey kaybetmemiş allahına gurban 21 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, NATO üssünü ziyaret etti
    21:14 Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, NATO üssünü ziyaret etti

    Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile birlikte Bulgaristan'ın doğusundaki NATO müttefik birliklerin konuşlandığı Novo Selo Askeri Üssü poligonunu ziyaret etti. Radev, Ukrayna'daki savaşın ardından Bulgaristan'ın savunma harcamalarını arttırdığını ancak orduda hala personel eksikliği olduğunu ve eski Sovyetler Birliği üretimi silah ve ekipmanlara güvenildiğini belirtti. Ayrıca, askeri alanda yapılması gereken reformların ve teknolojilerin önemine dikkat çekti.

  • Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli tutuklandı
    21:13 Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli tutuklandı

    Karabük'te gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan aramalarda uyuşturucu madde ve silah ele geçirdi. Şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı veya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Muğla Heyeti İspanya'ya Erasmus+ Projesi İçin Gitti
    21:12 Muğla Heyeti İspanya'ya Erasmus+ Projesi İçin Gitti

    Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'Bağımlı Geçmiş Bağımsız Gelecek' isimli Erasmus+ projesini gerçekleştirmek üzere Muğla heyeti İspanya'ya gitti. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan ve Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri proje kapsamında İspanya'nın Albacete Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

  • NVIDIA DLSS Destekleyen Yeni Oyunlar Duyuruldu
    21:10 NVIDIA DLSS Destekleyen Yeni Oyunlar Duyuruldu

    NVIDIA, yapay zeka destekli DLSS teknolojisinin üç yeni oyun tarafından benimsendiğini duyurdu. Bu güncelleme, Steam'de en çok istek alan bir oyun dahil olmak üzere sevilen yapımlara DLSS desteği sağlayacak. DLSS, GeForce RTX ekran kartlarıyla oyunların grafik performansını artırarak hem grafik kalitesinde iyileşme hem de performans artışı sağlıyor. Yeni oyunlar arasında Manor Lords, Oddsparks: An Automation Adventure ve Welcome to ParadiZe bulunuyor. NVIDIA, RTX teknolojilerini içeren 500'den fazla oyun olduğunu belirtiyor ve RTX ekran kartı sahiplerinin daha fazla oyunda performans artışı yaşayacağını vurguluyor.

  • Tokat ve Yozgat'ta meydana gelen depremde can kaybı yok
    21:09 Tokat ve Yozgat'ta meydana gelen depremde can kaybı yok

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Yozgat ve Tokat illerindeki 112 Acil Çağrı Merkezlerine toplam 231 ihbar geldiğini, ancak can kaybı bulunmadığını açıkladı. Tokat'ta 2 ev, 5 ahır ve 2 minarenin hasar aldığı, Yozgat'ta ise iki katlı bir evin yıkıldığı ve 8 köyde küçük çaplı hasarların meydana geldiği bildirildi.

  • App Store'da Yeni Nesil Nintendo Emülatörü
    21:09 App Store'da Yeni Nesil Nintendo Emülatörü

    App Store mağazasına giriş yapan yeni nesil bir Nintendo emülatörü, oyunseverlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Delta Emulator, kullanıcılarına iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor ve önümüzdeki günlerde daha da popüler olması bekleniyor. Emülatör, NES, SNES, N64, GBC, GBA ve DS için destek sunuyor ve ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş durumda. Türkiye'deki retro oyun kültürüne de olumlu bir katkı yapması beklenen emülatör, dokunmatik hissiyat anlamında da yüksek tepki süresiyle öne çıkıyor. Apple'ın retro oyun hamlesi ile başarı yakalayabileceği düşünülüyor.

  • Razer BlackWidow V4 Mini HyperSpeed: Kablosuz ve kompakt klavye
    21:09 Razer BlackWidow V4 Mini HyperSpeed: Kablosuz ve kompakt klavye

    Razer, BlackWidow V4 Mini HyperSpeed adlı kablosuz klavyesini tanıttı. Rekabetçi oyunlarda performansı artıran klavye, kullanım ömrünü yükseltiyor ve kolay bakım imkanı sunuyor. Küçük boyutuyla taşınabilirlik sağlayan ürün, 80 milyon basma sayısına dayanıklıdır. Tuşlar arası mesafe ve tetik baskısıyla iyi bir kullanım deneyimi sunan klavye, Bluetooth 5.0 ile 200 saate kadar kullanım sağlar. Fiyatı 124 dolar olan ürünün Türkiye'deki satış tarihi henüz belirsizdir.

  • Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, İtalya'da üretim yapmak için pazarlık masasına oturdu
    21:09 Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, İtalya'da üretim yapmak için pazarlık masasına oturdu

    Dongfeng, Avrupa'da üretim yapmak ve istihdam alanı oluşturmak için İtalya hükümetiyle görüşmelere başladı. Şirket, İtalya'da bir fabrika açarak üretim kapasitesini artırmayı ve Avrupa pazarına daha yakın olmayı hedefliyor. Görüşmelerin olumlu ilerlediği ve binlerce kişiye istihdam sağlayacak bir tesis kurulması planlandığı belirtiliyor.

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.


Advertisement