Haşimi'nin Mal Varlığına El Konuldu - Son Dakika
Dünya

Haşimi'nin Mal Varlığına El Konuldu

Haşimi\'nin Mal Varlığına El Konuldu

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi hakkında tutuklama emri çıkarılması ardından mallarına da el konuldu.

02.01.2012 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi hakkında tutuklama emri çıkarılması ardından mallarına el konuldu.

Parlamento kaynakları, Yüksek Yargı Meclisi'nin, Haşimi'nin menkul ve gayrimenkul mallarına el konulma kararı aldığını duyurdu. Konuya ilişkin Kanun Devleti Listesinden Milletvekili Hüseyin El Esedi bir açıklama yaptı. El Esedi, 5 yargıçtan oluşan Yüsek Yargı Heyeti tarafından Cumhurbaşkan Yardımcısı Tarık El Haşimi hakkında 19 Aralık 2011 tarihinde tutuklama emri çıkarıldığını hatırlattı. El Esedi, Haşimi'nin tutuklanmadığını Yerel Kürt Yönetimi tarafından Tarık El Haşimi olaylarının örtbas edildiğini belirtti. Milletvekili Hüseyin El Esedi yargının gelişmelerden dolayı Haşimi'nin malvarlığına el konulması kararı aldığını belirtti. Haciz kararı Haşimi'nin menkul ve gayrimenkul mallarını kapsıyor. Tarık El Haşimi davasının Bağdat'ın dışında başka bir kente taşınmasının yargının kararı olduğunu söyleyen El Esedi, "Bir zanlının yargı önüne çıkması için mahkemenin başka bir yere taşınması gerekmez" dedi. El Esedi, Tarık El Haşimi'nin mahkemeden kaçtığını iddia etti.

AHM(GE/İD)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Haşimi'nin Mal Varlığına El Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum
    14:10 Erdoğan'dan İsrail'in İran misillemesine ilk yorum

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail-İran arasındaki gerilimle ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan "İki taraf da farklı şeyler söylüyor, konuyla ilgili akla ziyan olmayan bir açıklama da yok, sahiplenme de yok" ifadelerini kullandı.


Advertisement