Hasta ve Engellilere Gps Takip Saati Hediye Edildi - Son Dakika
Güncel

Hasta ve Engellilere Gps Takip Saati Hediye Edildi

Hasta ve Engellilere Gps Takip Saati Hediye Edildi

BALIKESİR'de, Karesi Belediyesi tarafından hazırlanan 'Nerede Olursan Ol Yanındayım' projesi kapsamında alzheimer, demans hastaları, zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlerin karşılaştığı kaybolma vakalarının önüne geçmek için GPS takip saati hediye edildi.

27.12.2018 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'de, Karesi Belediyesi tarafından hazırlanan 'Nerede Olursan Ol Yanındayım' projesi kapsamında alzheimer, demans hastaları, zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlerin karşılaştığı kaybolma vakalarının önüne geçmek için GPS takip saati hediye edildi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, proje kapsamını genişleteceklerini söyledi.

Karesi Belediyesi, "Nerede Olursan Ol, Yanındayım" projesi ile önemli bir sosyal belediyecilik projesine imza attı. Karesi Kaymakamlığı, Karesi Belediyesi ve Balıkesir Alzheimer Hastalarını Destekleme Derneği işbirliğiyle ilçede yaşayan alzheimer ve demans hastaları, zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlerin karşılaştığı kaybolma vakalarının önlenmesi için 'Nerede Olursan Ol Yanındayım' projesini başlattı. Karesi AVM'de düzenlenen programda; Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, proje kapsamında Karesi ilçesinde yaşayan aciliyet durumlarına göre sıralanmış 50 alzheimer hastası vatandaşa ve 50 zihinsel engelli çocuğa akıllı ve telefon özelliği bulunduran GPS takip saati hediye etti.

"ONLAR BİZİM BAŞTACIMIZ"

'Nerede Olursan Ol Yanındayım' proje lansmanı ve 'Alzheimer ile Yaşamak' paneli ile Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmaya imza atan Karesi Belediyesi, pilot projeyi daha da yaygınlaştıracak. 'Atanı say, bereket büyüklerle beraberdir' nasihatini şiar edinerek yaşlıları önemseyen bir belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini açıklayan Başkan Yücel Yılmaz, "Dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan ve bugünlerimizin mimarı en değerli varlıklarımız olan yaşlılarımız. Bizi biz yapan değerlerin en başında; büyüklerimizi önemseyen, saygı duyan, engelleri engel olarak görmeyen, aslında hepimizin birer yaşlı ve alzheimer adayı hatta bir engelli adayı olduğu bilinciyle davranmak gelir. Onlar bizim baştacımız annelerimiz, babalarımız, gözümüzün nuru çocuklarımız. Bizi unutsalar da biz onları unutmayacağız" dedi.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hasta ve Engellilere Gps Takip Saati Hediye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement