Hasta Yakınları Sağlık Çalışanına Tekme Tokat Saldırdı - Son Dakika
3.Sayfa

Hasta Yakınları Sağlık Çalışanına Tekme Tokat Saldırdı

Hasta Yakınları Sağlık Çalışanına Tekme Tokat Saldırdı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde hasta yakınları yoğun bakımda görevli anestezi uzmanına saldırdı.

05.09.2018 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hasta yakınları yoğun bakımda görevli anestezi uzmanına saldırdı. Saldırı anı güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce tedavi için özel hastaneye gelen 68 yaşındaki İ.T. yoğun bakımda tedaviye alındı. Kanser hastası yaşlı adam bu gün öğlen saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ölüm haberini alan yaşlı adamın yakınları ise yoğun bakıma girerek görevli anestezi uzmanı Veyis Turan'a saldırdı. Tekme tokat dayak yiyen sağlık çalışanını araya giren diğer sağlık çalışanları kurtarırken, yoğun bakımda kavga nedeniyle büyük panik yaşandı. Sağlık çalışanları yoğun bakımda tedavi gören ve panik yaşayan 12 hastayı sakinleştirmeye çalıştı.

Yaşanan saldırı sonrası hastanede çalışan doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları duruma tepki gösterdi. Hastane Başhekim Uzman Dr. Ercan Yalçın, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önüne geçilmesini istedi. Mesai arkadaşları ile birlikte açıklama yapan Yalçın, "Son derece üzücü bir olay yaşadık. Hastane çalışanları olarak, sağlık personellerine karşı yapılan şiddete karşı çıkmak adına burada toplandık. Maalesef Türkiye'nin değişik yerlerinde, değişik mekanlarında gün geçtikçe artan bu tür şiddet olaylarını duymaktayız. Bugün bir yenisine biz burada şahit olduk. Doktor arkadaşımıza vefat eden bir hasta yakınları tarafından şiddet uygulandı ve darp edildi. Bizler görevimizi yapmaya çalışırken uğradığımız bu şiddet hepimizi yıpratmaktadır. Tüm sağlık personeli alt zeminden üst zemine kadar, tüm sağlık çalışanları bundan şikayetçidir. Sağlık çalışanları olarak saati, bayramı, hafta sonu tatili olmadan ailesi ve özel hayatından fedakarlık yaparak özveri ile çalışan sağlık camiası olarak bizler büyük bir aileyiz. Başta yasa yapıcılar, kolluk kuvvetleri olmak üzere toplumun tüm bireylerini bu konuda daha hassas olmaya, sağlık çalışanlarına yönelen bu şiddete, artarak devam eden bu trene bir dur demelerine ve caydırıcı tedbirler alınmasını istiyoruz" dedi.

Yaşanan saldırı anını anlatan anestezi uzmanı Veyis Turan ise genel durumu kötü olan bir hastaya müdahale ettiklerini, kalbi durduktan sonrada durumu bildirdikleri hasta yakınlarının yoğun bakımı basarak kendisine şiddet uyguladıklarını söyledi. Turan kendisine saldıran kişilerden şikayetçi olduğunu ifade etti. Yaşanan saldırı anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Hasta Yakınları Sağlık Çalışanına Tekme Tokat Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı
    14:09 Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı

    Samsun'da husumetli olduğu 3 kişiyi silahla yaralayan hırsızlık hükümlüsü, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Ayrıca, hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, adli makamların işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Amasya'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı
    14:09 Amasya'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

    Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda B.G. isimli şüpheli yakalandı ve üzerinde 4 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli, ifadesi alınmak üzere Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi
    13:48 Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir iş yerinde ve bir evde toplamda 227 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi
    13:48 Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında zarar gören marketin hasarı dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde marketteki ürünlerin tamamen yandığı ve çatının çöktüğü görüldü.

  • Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
    13:44 Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde kanalizasyon borusu döşerken meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.

  • Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı
    13:43 Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Kars'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ticareti yapanların yakalanması için başlatılan çalışmada, Kağızman Akçay köyü kırsalında hareketlerinden şüphelenilen 2 kişi yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, tarlada 60 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde ise uyuşturucu kullanma aparatı bulundu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beylikdüzü'nde Bir Dükkanın Camına Ateş Açıldı
    13:39 Beylikdüzü'nde Bir Dükkanın Camına Ateş Açıldı

    Beylikdüzü'nde bulunan bir butik giyim dükkanının camına gece saatlerinde 5 el ateş açıldı. Dükkan sahibi tehdit almadıklarını belirtirken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.


Advertisement