Hastalarını Kasten Öldürüp Müebbete Çarptırılan Cani Hemşire 'Pes' dedirtti: Çok Özür Dilerim! - Son Dakika
Dünya
BBC

Hastalarını Kasten Öldürüp Müebbete Çarptırılan Cani Hemşire 'Pes' dedirtti: Çok Özür Dilerim!

Hastalarını Kasten Öldürüp Müebbete Çarptırılan Cani Hemşire \'Pes\' dedirtti: Çok Özür Dilerim!

Kanada'da, 8 hastasını aşırı dozda insulin vererek öldüren hemşire, ömür boyu hapse çarptırıldıktan sonra, "Çok büyük acılara neden oldum. Özür dilemek çok hafif kalıyor ama çok özür dilerim" dedi.

26.06.2017 23:26  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada'nın Ontario eyaletinde, 8 hastasını aşırı dozda insulin vererek öldürmekten suçlu bulunan huzurevi hemşiresi Elizabeth Wettlaufer'a ömür boyu hapis cezası verildi.

5'İ KADIN 3 ERKEĞİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

49 yaşındaki Wettlaufer, 2007-2014 yılları arasında beş kadın, üç erkek hastasını öldürdüğünü itiraf etmişti.

HAYATININ SONUNA KADAR HAPİSHANEDE KALABİLİR

25 yıldan önce şartlı tahliye hakkı da bulunmayan Wettlaufer'ın hayatının sonuna kadar hapishanede kalabileceği belirtildi.

"ÇOK BÜYÜK ACLARA NEDEN OLDUM, ÖZÜR DİLERİM"

Cezası açıklandıktan sonra yaptığı açıklamada hemşire "Çok büyük acılara ve ölümlere neden oldum. Özür dilemek çok hafif kalıyor ama çok özür dilerim" dedi. Hemşirenin cinayetleri neden işlediğine dair bir açıklama yapılmadı.

"BABAM SON GÜNLERİNDE KORKU İÇİNDEYDİ"

Kanada polisi huzurevlerindeki ölümlerle ilgili olarak bir ihbar üzerine geçen Eylül ayında soruşturma başlatmıştı. Kurbanlardan biri olan 75 yaşındaki Arpad Horwath'ın kızı, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada "Babam son günlerinde büyük korku içindeydi. İçimde bir şeylerin doğru olmadığına dair bir his oluşmuştu" demişti.

KURBANLARININ YAŞLARI 75 İLE 96 ARASINDA DEĞİŞİYOR

1995'te hemşireliğe başlamış olan Wettlaufer, soruşturmanın başlamasından bir gün sonra hemşirelikten istifa etmiş, Ekim ayında da yakalanmıştı. Hemşirenin kurbanlarının yaşları 75 ile 96 arasında değişiyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Hastalarını Kasten Öldürüp Müebbete Çarptırılan Cani Hemşire 'Pes' dedirtti: Çok Özür Dilerim! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement