Hastane Bahçesinde Ambulansta Ölen Muhammet'in Ailesine Sağlık Taraması - Son Dakika
Güncel

Hastane Bahçesinde Ambulansta Ölen Muhammet'in Ailesine Sağlık Taraması

Hastane Bahçesinde Ambulansta Ölen Muhammet\'in Ailesine Sağlık Taraması

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bulaşıcı menenjit hastalığına yakalanan ve götürüldüğü Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yer yokluğu nedeniyle alınmayınca, hastane bahçesinde ambulansta can veren 2 yaşındaki Muhammet Erşek'in ailesi bugün...

25.01.2012 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bulaşıcı menenjit hastalığına yakalanan ve götürüldüğü Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yer yokluğu nedeniyle alınmayınca, hastane bahçesinde ambulansta can veren 2 yaşındaki Muhammet Erşek'in ailesi bugün sağlık taramasından geçirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuyu Meclis gündemine getirerek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Sırnak'ın İdil İlçesi'nde mevsimlik işçi olarak çalışan 5 çocuk babası Abdülselam Erşek'in oğlu Muhammet, dün sabah saatlerinde fenalaşınca hemen İdil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Muhammet'e hastanede halk arasında menenjit olarak bilinen, Meningokoksemi teşhisi konuldu. Hastalığın bulaşıcı olması ve son safhasında olması üzerine Muhammet Erşek'e tam teşekküllü hastane arandı. İddiaya göre Şırnak'tan istenen ambulans gelmeyince, hastane doktorlarından İhsan Güler, akşam saatlerinde hastaneye ait bir ambulansa kendisi ve 2 hemşire ile binerek Muhammet'i Diyarbakır'a götürdü.

HASTANE BAHÇESİNDE AMBULANS İÇİNDE ÖLDÜ

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne saat 21.00'de getirilen Muhammet Erşek, hastanenin acil serviste görevli doktoru tarafından 'yer olmadığı' gerekçesiyle hastaneye alınmadı. Bir süre sonra da ambulansta bulunan hemşirelerden birinin acil servise gelerek çocuğun fenalaştığını bildirmesi üzerine, acil servis görevlisi doktor minik Muhammet'e müdahale etti. Yapılan kalp masajına rağmen Muhammet Erşek, ambulans içerisinde babasının gözleri önünde can verdi.

Muhammet Erşek'in ölümüyle ilgili Sağlık Bakanlığı açtığı soruşturma sürerken, ailesi bugün sağlık taramasından geçirildi.

EVLERİNE SAĞLIK EKİBİ GİTTİ

İdil Devlet Hastanesi'nden bir sağlık ekibi bugün Erşek ailesinin oturduğu Yenimahalle'deki iki odalı evinde gitti. Maske ile önlem alan sağlık ekipleri baba Abdülselam Erşek, anne Şükrüye ve çocukları, Hatice (10), İbrahim(9), Bünyamin(8) ve İrem(6), sağlık taramasından geçirdi. Ölen Muhammet Erşek'in hastalığının son safhada ve bulaşıcı olması nedeniyle aileye hastalığın bulaşıp bulaşmadığı için yapılan testin ardından sağlık ekibi evden ayrıldı.

TAZİYELERİ KABUL EDİYORLAR

Erşek, ailesi evlerinin önüne kurulan çadırda Muhammet Erşek'in taziyesine gelenleri kabul ediyor. Zaman zaman gözyaşı döken baba Abdülselam Erşek, oğlunun ölümünden büyük üzüntü yaşadıklarını anlattı.

Erşek ailesinin yakını olan Yenimahalle Muhtarı Selim Zeyneloğlu da, çocuğun ölümünde ihmal olduğunu öne sürerek, "İhmali olanlara gereken cezanın verilmesini istiyoruz" dedi.

CHP'Lİ TANRIKULU, MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Muhammet Erşek'in ihmal sonucu öldüğü iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:

İki yaşındaki Muhammet Erşek'i Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kabul etmeyen personel hakkında nasıl bir işlem yapmayı düşünüyorsunuz?

Doktorlarımız Antalya'da, dünya çapında konuşulan yüz naklini gerçekleştirirken, Diyarbakır'da 2 yaşındaki Muhammet Erşek'e neden gerekli müdahaleyi yerinde ve zamanında yapamamaktadır?

Sayın Bakan, Muhammet Erşek'i Diyarbakır'dan Ankara'ya getirmek için bir ambulans helikopteri yola çıkardığınızı açıklıyorsunuz. Ancak Muhammet Erşek'in babası Abdulselam Erşek, helikopterin, oğlunun ölümünden sonra yola çıktığını iddia etmektedir. Bu iddiaya vereceğiniz yanıt nedir?

Diyarbakır'da tam teşekküllü hastanede Muhammet'in hastalığına müdahale yapmak için talimat vermek yerine, neden acil bir hastayı Ankara'ya getirmek gibi bir tasarrufta bulunma gereği duydunuz?

Sayın Bakan, benzer bir olay da Kahramanmaraş'ta meydana gelmiştir. Kahramanmaraş'ın Kalekaya Köyü'nde 25 yaşındaki Saniye Gümüş, yolların kapalı olması nedeniyle evinde doğum yapmış ve çocuğunu kaybetmiştir. Sağlık ekipleri köye ulaşmak için 10 saat boyunca karlı yolun açılmasını beklemişlerdir. Sayın Bakan, neden Saniye Gümüş'ün bebeğinin kurtarılması için bir ambulans helikopter harekete geçirilmemiştir? Bu elim olay hakkında soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

B,Rİ(GG/COŞ) - Şırnak/ İdil

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastane Bahçesinde Ambulansta Ölen Muhammet'in Ailesine Sağlık Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement