Sağlık çalışanı mola sırasında uyuşturucu bağımlısının saldırısına uğradı - Son Dakika
3.Sayfa

Sağlık çalışanı mola sırasında uyuşturucu bağımlısının saldırısına uğradı

Bahçelievler'de bulunan bir özel hastanede çalışan sağlık görevlisi mola esnasında çıktığı hastanenin önünde, madde bağımlısı olduğu ileri sürülen bir şahsın bıçaklı saldırısına uğradı.

06.12.2019 14:21  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olay, Bahçelievler'de bulunan bir özel hastanede dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, bir sağlık çalışanı mola verdiği sırada hava almak için hastanenin önüne çıktı. Bu sırada hiç tanımadığı bir şahıs gelerek hastane çalışanına saldırdı. Neye uğradığını şaşıran çalışan hemen hastanenin içerisine kaçarak yardım istedi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen eli bıçaklı saldırgan da çalışanın ardından hastaneye girdi ve görevliyi kovalamaya devam etti. Yaşananları gören hemşire, hastane çalışanları ve o sırada hastanede bulunan vatandaşlar saldırganı durdurmaya çalıştı. Elinde bulunan bıçağı defalarca görevliye doğru sallayan saldırgan bıçağı şans eseri görevliye isabet ettiremedi. Bu sırada saldırganı tutmaya çalışan bir kadın hemşire de saldırgan tarafından itilerek yere düşürüldü. Güçlükle de olsa saldırgan hastanede bulunanlar tarafından kontrol altına alındı. Hastaneye hemen polis ekipleri çağrıldı. Polis ekiplerinin hastaneye geleceğini anlayan saldırgan olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri güvenlik kameralarından eşkalini belirlediği saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

DEHŞET ANLARI KAMERADA

Yaşanan bu dehşet dolu anlar ise hastanede bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde sağlık görevlisi saldırgandan kaçmak için hastanenin içerisine sığınıyor. Bu sırada saldırgan da elinde bıçakla hastaneye giriyor ve görevliyi kovalamaya başlıyor. Saldırgandan kaçmaya çalışan görevliyi gören diğer hastane çalışanları ve vatandaşlar da görevliyi kurtarmak için koşuyor ve saldırganı tutmaya çalışıyor. Bu sırada elinde bulunan bıçağı defalarca sallayan saldırgan kendisini tutmaya çalışan kadın hemşireyi de yere savuruyor. Yaşanan bu dehşet dolu anların ardından saldırgan güçlükle kontrol altına alınıyor.

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

Yaşanan bu olayın ardından sağlık çalışanlarıyla birlikte bir açıklama yapan hastanenin Başhekimi Uzm. Dr. Cemal Kocabaş, "Sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet maalesef engellenemiyor. Hükümetimizin, Sağlık Bakanlığının, sağlık kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun çabasına rağmen her geçen gün sadece görevlerini yapmaya çalışan sağlık çalışanlarına karşı saldırılar devam ediyor. Bunun son örneği de maalesef hastanemizde gerçekleşmiştir. Dün gece saatlerinde görevi sadece insanlara hizmet olan bir gece çalışanımız. Kendini bilmez bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Maddi ve manevi zarara uğrayan arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Biz inanıyoruz ki, sağlık çalışanları, yöneticiler ve halkımız bu üzücü olayların sona ermesi konusunda hemfikir. Şu çok iyi bilinmelidir ki sağlık alanında yaşanan her şiddet olayı sağlık hizmetlerini aksatmakta ve sağlık çalışanlarıyla halkımızın arasını açmaktadır. Tüm yöneticileri ve halkımızı bu konu da sağduyulu olmaya, kendisine hizmet eden sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Şifa bekleyen insanlara yardım eden çalışanlara şiddet uygulayan her şeyden önce insanlığa düşmandır. Bu vesileyle kadına şiddete, çocuğa şiddete fiziksel ve sözlü şiddete yani şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Biz hastanemiz olarak tekraren sağlık çalışanımıza yapılan fiziksel ve psikolojik saldırıyı kınıyoruz" diye konuştu.

Sağlık çalışanı mola sırasında uyuşturucu bağımlısının saldırısına uğradı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Sağlık çalışanı mola sırasında uyuşturucu bağımlısının saldırısına uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • DİLEK D.: OLAYIN KAHRAMANI GÜVENLİK GÖREVLİSİ. ALLAHTAN ADI GÜVENLİK GÖREVLİSİ YANİ OLAYLA HİÇ ALAKASI YOK KENARDAN KAÇIYOR. 4 0 Yanıtla Dilek hanım: Sanki sen uçan tekme atardın. Psikopatlar polis silahlı cerenin katili 2 polisi yaraladı bu güvenlik ne yapsın yetki ver. Elektrikli tabanca verilmeli. 0 0 Özel güvenlik: Güvenliklerin çoğunda biber gazı yasaklandı silah zaten yasak iş veren isterse kullanım var, oda valilik onaylı yetkisi kısıtlı elektro şok cihazı tabanca verilmeli yasa ile güçlendirdimeli tek çare bu.vur yetkisi psikopatta hemen serbest kalmamalı . 0 0
  • naco: adamin nesini kinayacaz uyusturucu icmis kafa bi dunya. batakligi kurutun 1 0 Yanıtla
  • Çözüm: Güvenliği taşlayan kadaşlar Özel güvenlik kanunda kendine verilen yetki ve sorumlulukla hareket eder bazı yerlerde silah kullanma yetkisi bile yok ver polis memuru yetkisini kanunla güçlendir çözülsün. Bu tür adamlar öldüren bile iyi hl alıyorken ne konuşuyorsunuz. Klavye efendileri .anlık kahraman olsan kim arkanda durur. Ben kaç kere yere yatırdım aldım kimse şikayetçi olmuyor sende hedef oluyorsun . Bu insanlarında ailesi var .düz insan zihinlere cevap. 1 0 Yanıtla
  • taksici: o güvenlik görevlisinin kartını iptal edin yeminle 0 0 Yanıtla Düz taksici: Güvenliği taşlayan kadaşlar Özel güvenlik kanunda kendine verilen yetki ve sorumlulukla hareket eder bazı yerlerde silah kullanma yetkisi bile yok ver polis memuru yetkisini kanunla güçlendir çözülsün. Bu tür adamlar öldüren bile iyi hl alıyorken ne konuşuyorsunuz. Klavye efendileri .anlık kahraman olsan kim arkanda durur. Ben kaç kere yere yatırdım aldım kimse şikayetçi olmuyor sende hedef oluyorsun . Bu insanlarında ailesi var .düz insan zihinlere cevap. 0 0
  • fazla anlamam: özel güvenliğe bakın. kartal gibi uçarak adamı yakalayıp bıçağı alıyor ve adamı polise teslim ediyor? bu ay maaşınada zam yapmalılar. 0 0 Yanıtla
  • De here: Hedef 2046 0 0 Yanıtla
  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.


Advertisement