Hastane Erken Açıldı" İddiasıyla Eylem Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Hastane Erken Açıldı" İddiasıyla Eylem Yaptılar

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin 30 Mart yerel seçimleri nedeniyle erken açıldığı, bu nedenle hizmetlerin tam verilemediğini öne sürerek hastane önünde eylem yaptı.

05.06.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin 30 Mart yerel seçimleri nedeniyle erken açıldığı, bu nedenle hizmetlerin tam verilemediğini öne sürerek hastane önünde eylem yaptı. Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde faaliyet vermeye başlayan 70'inci Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de aksaklıklar nedeniyle hizmet vermekte zorlandığı belirtildi.

Koacasinan Merkez Mahallesi'nde inşa edilen Bahçelievler Devlet Hastanesi'nin yerel seçimler nedeniyle erken açıldığını ileri süren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi bir grup, saat 12.30 sıralarında hastane önünde eylem yaptı. Yaklaşık 30 kişilik grup,"Fizik tedavi hastanemi geri istiyorum",  "Taşeron işçi köle değildir", "Güvenceli iş, güvenceli gelecek" yazılı dövizler taşırken, "Bu hastane rehabilitasyon merkezi olmaya uygun değildir" pankartı açtı. Grup sık sık, "Sağlıkta ticaret ölmek demektir", "Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar attı.

Bahçelievler 70'inci Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne taşındığını söyleyen Doç. Dr. Derya Buğdaycı, şunları söyledi:

"Felçli hastalar, çalışmayan asansörler nedeniyle zorluk çekiyorlar. Röntgen ve laboratuvar dahi yok. Röntgen için hastalar başka yerlere gidiyor. Kat –2'de telefonlar çekmiyor. Hastane içinde inşaat devam ediyor. Yerel seçimler nedeniyle hastaneyi erken açtılar. Çok ilginçtir. Açılışta 'bakan görsün' diye,  hastalarımızı bu hastaneye yatırdılar. Hemen ertesi gün çıkardılar. Hastalarımız cep telefonlarımızdan bize ulaşıyorlar. Bu hastane 6 ay sonra tam donanımlı açılabilirdi" dedi.

Eyleme katılan fiziksel engelli Yunus Akıncıoğlu ise, "Bu hastane fizik tedavisi gören hastalar için uygun değil. Hastaneye ulaşmakta sıkıntı çekiyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

SK  (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastane Erken Açıldı' İddiasıyla Eylem Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement