Hatai Heyetinden Başkan Can'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Hatai Heyetinden Başkan Can'a Ziyaret

Hatai Heyetinden Başkan Can\'a Ziyaret

Tarsus Belediyesi'nin kardeş şehri Azerbaycan'ın Hatai şehrinden gelen heyet, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ı ziyaret etti.

03.05.2018 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediyesi'nin kardeş şehri Azerbaycan'ın Hatai şehrinden gelen heyet, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ı ziyaret etti.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Hatai Valisi Razim Mammadov, Milletvekili Hüseynbala Miralamov, Hatai Belediye Başkanı Aliyar Aliyev, Vali Yardımcısı Penah İmanov ve Hatai Zekalar Lisesi öğretmeni Sabir Mammadov, Can'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Can, Hatai şehriyle kardeşlik bağlarının her zaman güçlü olduğunu belirtti.

"Biz doğuştan kardeş olan bir milletiz, aynı soydan geliyoruz." diyen Can, şunları kaydetti:

"Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesinde de biz kardeşlerimizin yanındaydık. Çünkü Azerbaycan bizim gönül coğrafyamızdır. Bu 2 dost ve kardeş ülke en zor ve kritik zamanlarda daima ortak iradeyle hareket etmiştir. Hatai ile 2007 yılında sayın başkanımız Burhanettin Kocamaz'ın Tarsus Belediye Başkanlığı döneminde imzalanan kardeş şehir anlaşmamız ile o günden bugüne kadar dostluğumuz artarak devam etmekte. Bu kardeşlik anısına Berdan Nehri'nin kenarına 9 Mayıs 2009 tarihinde yaklaşık 26 dönüm arazi üzerine Hatai Parkı'nı yaptık. Park içerisine görkemli Haydar Aliyev anıtını da sizlerin sayesinde dikerek, kardeşliğimizi daha da pekiştirdik. Bu kardeşliğin sonsuza kadar devam etmesini diliyorum."

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim de gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Türkler ve Azerilerin her zaman birbirinin yanında olduğunu vurgulayan İbrahim, "Bizim halkların kaderi birbirine bağlı olduğu gibi, kötü günleri ve iyi günleri de birdir. Bizim kardeşliğimiz yürektendir, candandır. Bu güçlü kardeşlik her daim sımsıkı kalacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatai Heyetinden Başkan Can'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement