"Hatalar Var Ama Oyuna da Bakalım" - Son Dakika
Spor

"Hatalar Var Ama Oyuna da Bakalım"

"Hatalar Var Ama Oyuna da Bakalım"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, VAR sistemi ve hakemlerin performansını masaya yatırırken, sergilenen futbolla ilgili özeleştiri de yaptı.

17.09.2018 05:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SERDAR SARIDAĞ

Beşiktaş Başkanı, VAR'ın henüz oturmadığının altını çizdi, "Hatalar bizim başımıza daha fazla gelmeye başladı ama biz de hatalarımızı görmezden gelemeyiz. Antalya ve Bursa maçlarını hakeme bağlarsak en büyük hatayı yaparız. Daha önce bu federasyon ve MHK ile şampiyon olduk. O gün Başkan bendim, Şenol Güneş de hocamızdı" dedi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, No 1903'te düzenlediği basın toplantısında, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin yeni olduğunu ve oturması için zaman gerektiğini aktardı. VAR sistemi ve hakemlerin performansını detaylı olarak değerlendiren Orman, siyah-beyazlı takımın kendi futbolunu da geliştirmesi gerektiğine vurgu yaparken şunları söyledi:

Herkese VAR, Beşiktaş'a yok konuları doğrudur. VAR'ı insanlar yönetiyor, hatayı da yapan insanlar. Maalesef ki bizim başımıza sezon başından bu yana fazla gelmeye başladı. Bursa'da yüzde yüz penaltı, VAR'a bile gidilmedi. Medel'in atılması VAR'lık bir konu değil. Bir hakem hatası, yorum hatası var. Derbi maç öncesi bunun olması taraftarlarda gerginlik yaratıyor.

İşin gerçeği hakemlerimiz hata yapıyor. Biz de bunun düzeltilmesi için uğraş veriyoruz. Beşiktaş deneme tahtası değildir, en büyük camiadır. Hakemleri baskı altına almak düşüncemiz yok. Yetkililerle her yaptığımız konuşmayı kamuoyuyla paylaşmamamız sahip çıkmıyoruz demek değil. Yetkililere izah ediyoruz. Bunları federasyon başkanı ve MHK başkanıyla da yapıyoruz. Onlar da düzeltme gayreti içinde oluyorlar.

'Çim sahalar neydi'

Futbolu çirkinleştiren değil, güzelleştiren olacağız. Hakemler de oyunun oyuncusu, onları tartışılabilir hale getirmek futbola zarar veriyor. Bu federasyon başkanı ve MHK başkanıyla şampiyon olduk. O gün başkan bendim, Şenol Güneş de hocamızdı. Taraftarların 'kulübe sahip çıkın' tezahüratına gelirsek, 6,5 yıldır ben ve arkadaşlarım kulübü yönetiyoruz. O dönemde ne yapıyorsak aynısını yapıyoruz.

Bizim de kendimize göre özeleştiri yapmamız gerekiyor. Beşiktaş'ın kadro derinliği belli. Puan kayıplarını hakeme, başka şeylere yormaktan fazla oyunumuzu eleştirmemiz gerekiyor. 2015-16 sezonunda stadımız olmadığı için göçebe gibiydik. O dönemdeki çim sahalar neydi, ona da bakmamız lazım. Hakemler maçta hata yaptı ama art niyetli olduklarını düşünmüyorum, düşünmek de istemiyorum.

'Bu sezon ortam iyi'

Ligin daha başındayız. Hakem hatalarından çok kendimize bakmamız lazım. Hakem hatalarını bir kaldıraç konusu yapmayız. Kendimize de bakmamız gerektiğini söylüyorum. Önümüzdeki hafta derbi maç oynayacağız. Maalesef her derbi öncesinde oyuncularımızın atılmasına alıştık. Geniş kadromuz var, o kadroyla gideceğiz ve maçımızı oynayacağız.

Beşiktaş'ın İstanbul'da Antalyaspor'a 3-2 yenilmesini hakeme bağlarsak en büyük hatayı yaparız. Bursaspor maçında evet bir penaltımız verilmedi ama Beşiktaş'ın bütçesiyle Bursaspor'un bütçesini karşı karşıya koyduğunuzda beraberliği hakeme refere ederseniz yine hata yaparsınız. Geçen sezon bir teknik direktörün algılar yaratarak Türk futbolunu katletmesini hep beraber yaşadık. Bu sezon iyi ortam var.

Bugün Beşiktaş'ın başına gelen hakem hataları yarın başka kulübümüzün başına gelebilir. Konuştuğumuz şey Beşiktaş ile alakalı değil. Türk futbolu üzerine düzelmenin olumlu olacağı inancındayız. Lig senelerdir oynanıyor ve bitiyor. Hakem hatalarıyla, abidik, gubudik şeylerle şampiyon belirlenmez. Biz de Beşiktaş olarak hatalarımızı görmezden gelemeyiz.

'Kızlarımla gideceğim'

Başkan Orman, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 24 Eylül Pazartesi günü Ülker Stadı'nda oynanacak derbiye gideceğini açıkladı. Orman, "Şu an o eski ortam kalktı. Maçlar medenice seyrediliyor. Derbiye gitme niyetindeyim. Kızlarım da maça gelmek istediklerini söylediler. Hakem hatasının belirlemediği, hoca taktiklerinin ve futbol şansının sonucu belirleyeceği bir maç izleyeceğiz" dedi.

'İyi bonservis getirirse biz de teşekkür ederiz'

Negredo'nun Dubai'ye gitmesini değerlendiren Başkan Fikret Orman kafaları karıştırdı. İspanyol golcünün yönetimden izin almadığını belirten Orman, "Transfer için gittiyse kulübün onayıyla olmaz. Tatil günüdür, hocası izin vermiştir. Hiçbir bilgim yok. Giderken Beşiktaş'a teşekkür ettiyse iyi bir bonservis parası getirir biz de ona teşekkür ederiz. Negredo ile alakalı bir şey gelirse değerlendiririz. Yönetimde konuşulacak bir konu gelmedi" ifadelerini kullandı.

Kutlama yağmuru

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Kulübü başkanlığına yeniden seçilen Fikret Orman'ı tebrik etti. Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Galatasaray da Orman için birer kutlama mesajı yayınladı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor 'Hatalar Var Ama Oyuna da Bakalım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement