Hatalı Sürücüleri Uyaran Çocuklara Bisiklet - Son Dakika
Güncel

Hatalı Sürücüleri Uyaran Çocuklara Bisiklet

İçişleri Bakanlığı'nın, "Hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflarla en çok beğeni alan 5 çocuğa bisiklet hediye edildi.

02.10.2018 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı'nın, "Hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflarla en çok beğeni alan 5 çocuğa bisiklet hediye edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı iş birliğiyle ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması ile trafik güvenliği konusunda farkındalığın oluşturulması amacıyla başlatılan projede, bitirdikleri görevleri fotoğraflayarak sosyal medya üzerinden paylaşan çocuklar belirlendi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, #KırmızıDüdük etiketi ile fotoğraf paylaşıp en fazla beğeniyi alan 5 çocuğa bisiklet hediye etti.

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, trafik polisleri de çocuklara düdük, tişört ve broşür dağıtarak trafik kuralları konusunda bilgilendirme yaptı.

-"Kazalarda azalış olduğunu gördük"

Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyanın, trafikte can ve mal emniyeti sağlamak ile kazaları asgariye indirmek amacıyla başlatıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Çocuklar, uygulama kapsamında ailelerini yaptıkları hatalarda kırmızı düdükle uyardı. Araç kullanırken cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmama ve aşırı hız konularında vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Bu konularda özellikle farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Çocuklarımız da bu konuları takip ettiler. Ailelerini de varsa hataları kırmızı düdükle ikaz ettiler. Mersin'de de önemli bir farkındalık oluşturduk. Bu tür çalışmalar artarak devam edecek. Temel hedefimiz trafik kazalarını en aza indirmek. Yapılan çalışmalar sonucunda aşırı hızdan ve emniyet kemeri takmamaktan ya da cep telefonu kullanımından meydana gelen kazalarda azalış olduğunu gördük."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatalı Sürücüleri Uyaran Çocuklara Bisiklet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement