Hatay'da "Antakya'nın Güneşi Halk Dansları Topluluğu" Kuruldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Hatay'da "Antakya'nın Güneşi Halk Dansları Topluluğu" Kuruldu

Hatay\'da "Antakya\'nın Güneşi Halk Dansları Topluluğu" Kuruldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve farklı meslek gruplarından kişilerin yer aldığı "Antakya'nın Güneşi Halk Dansları Topluluğu" düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı.

19.03.2017 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve farklı meslek gruplarından kişilerin yer aldığı " Antakya'nın Güneşi Halk Dansları Topluluğu" düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Meslek Eğitim Kursu (HATMEK) Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, halk dansları topluluğunun doğudan batıya, güneyden kuzeye bütün bölgelerin oyunlarını sergileyeceğini belirtti.

Savaş, belediye olarak sanatın, kültürün, eğitimin ve sporun her alanında vatandaşlara hizmet etmenin peşinde olduklarını kaydetti.

Belediyelerin görevinin sadece alt ve üst yapı yapmak olmadığını söyleyen Savaş, şöyle devam etti:

"Şehrin ekonomisiyle, kültürüyle, eğitimiyle, sanatıyla bire bir ilgilenen belediyecilik anlayışı içerisindeyiz. Bu anlayışımızdan bir tanesi de bu halk dansları topluluğumuz. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde Antakya Medeniyetler Korosu nasıl dünyaya mal olduysa Hatay'ın kendine özgü halk dansları topluluğumuz da tüm dünyaya mal olacaktır. Sanata kim gönül vermişse biz de kendi gönlümüzü paylaşma peşindeyiz."

Savaş, Hatay'ın Suriye'deki iç savaşla değil, sanat, kültür, spor ve eğitim konularında adından söz ettirmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Değişik meslek gruplarından 85 kişinin oluşturduğu halk dansları topluluğu, toplantıda kısa bir gösteri sundu. Topluluğun ilk gösterisini mayıs ayı içerisinde yapacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Hatay'da 'Antakya'nın Güneşi Halk Dansları Topluluğu' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement