Hatay'da Drone Destekli Trafik Denetimi - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Drone Destekli Trafik Denetimi

Hatay emniyet birimleri, drone destekli trafik denetimi yaptı.

27.09.2018 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay emniyet birimleri, drone destekli trafik denetimi yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimde drone kullanılarak havadan destek sağlandı.

Altınözü- Antakya karayolundaki kontrollerde, kural ihlali yapan ve drone ile tespit edilen sürücülere cezai işlem uygulandı.

Uygulamalarda sürücülerin ve şehir içi taşımacılıkta seyahat eden yolcuların emniyet kemeri takması konusunda ikazda bulunuldu.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Akın Burak Soylu, yük ve yolcu taşıyan araçlar, motosiklet kullanımı, okul servisi denetimi, alkol denetimi, emniyet kemeri takılması hususunda günün belli saatlerinde uygulama yaptıklarını belirtti.

Teknolojik ekipmanları da kullanarak denetim yaptıklarını ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"Drone ve görüntü kaydedici radarlarla ihbarlı denetim yapıyoruz. Bu çerçevede hatalı şerit ve kırmızı ışık ihlalleri, seyir halinde cep telefonu kullanımı ve emniyet kemeri takılması gibi konularda ihbarlara istinaden işlem yapılıyor. Bunların hepsi vatandaşımızın can güvenliği için caydırıcılık amaçlı, kurallara uyma alışkanlığını kazandırmak amacıyla yapılıyor. Küçük miktarlarda ceza kesiliyor."

Trafik kazalarında her yıl çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Soylu, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da Drone Destekli Trafik Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement