Hatay'da "Dünya Arapça Günü" Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Hatay'da "Dünya Arapça Günü" Kutlandı

Hatay\'da "Dünya Arapça Günü" Kutlandı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde belediye tarafından 18 Aralık Dünya Arapça Günü etkinliği düzenlendi.

19.12.2017 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Samandağ ilçesinde belediye tarafından 18 Aralık Dünya Arapça Günü etkinliği düzenlendi.

Meliha Aslan, Muhittin Küçük, Fakdet Berrak, Muti Aslan, Gülbahar Özdemir, Mehmet Daud, Edip Bozkurt, Cuma Sağlamtaş, Atiye Hacıoğulları, Gazi Güzey ve Yasin Tuncel isimli vatandaşların sahne aldığı Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonu'ndaki etkinlikte Arapça hikaye, şarkı, tekerleme, atasözleri ve bilmeceler yer aldı.

Samandağ Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği Başkanı Arkadaş Karataş, anadilin önemine vurgu yaparak anadili Arapça olan Samandağlı vatandaşların çocuklarına Arapça öğretmesi gerektiğinisöyledi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de anadil olan Arapçanın yavaş yavaş unutulduğuna dikkat çekip çocuklara Arapça dilinin öğretilmesi istedi. Nehir, "Bu işin temelinde okuma yazma var. Okumayı ve yazmayı öğrenemediğimiz sürece istediğimiz kadar tiyatrosunu yapalım, etkinliğini düzenleyelim yetmez. Bu bakımdan daha köklü bir şey düşündük ve daha köklü bir şey yapalım istedik. Dil okulunun inşaatına başladığımızda birçok yerden tepki aldık, sorunlar yaşadık ama sağ olsun çevremizdeki insanlar, iş adamlarımız herkes bir ucundan tuttu ve burada bir okul inşa ediyoruz. Yaklaşık 12 dersliği olacak, Arapça ve İngilizce eğitim verilecek. TÖMER'in başındaki profesörü davet ettik, onlarla bir protokol imzalayacağız. Öğretmenleri oradan gönderecekler ve bu eğitimi burada biz vermeye başlayacağız" ifadelerini kullandı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hatay'da 'Dünya Arapça Günü' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement