Hatay'da Durdurulan Tır - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Durdurulan Tır

Hatay\'da Durdurulan Tır

CHP'li üç milletvekili Hatay'da durdurulan tırla ilgili suç duyurusunda bulundu.

03.01.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li üç milletvekili, Hatay'da durdurulan tırla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına, Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu ve partililerle verdikleri dilekçenin ardından adliye önünde yaptığı açıklamada, olayın takipçisi olduklarını, yargıya ve soruşturmalara müdahale edilmesinin hukuka yapılmış bir saldırı olduğunu ileri sürdü.

Eryılmaz, şöyle devam etti:

" Kırıkhan'da içinde silah olduğu iddiasıyla durdurulan ve Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının görevlendirmesiyle  Adana'dan gelen Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısının mahkeme kararına rağmen aracı incelemesine izin vermeyenler, engel olanlar, silah sevkiyatı yapan ve taşıyanlar, görevini ihmal edenler hakkında olay yeri olan Kırıkhan Cumhuriyet Savcılığına gönderilmek üzere üç milletvekili olarak hazırlamış olduğumuz şikayet dilekçesini Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdik"

Türkiye'yi uluslararası alanda silahlı gruplara destek veren bir konuma sokacak eylemlere izin ve destek veren görevlilerin açığa çıkarılması ve bunun hesabının sorulması gerektiğini savunan Eryılmaz, "Ayrıca İçişleri Bakanının açıklamalarına baktığımız zaman bu tırda yüklü malzemelerin Türkmenlere gönderildiği yönünde bir olayı geçiştirmeye yönelik bir açıklaması olduğunu görüyoruz. Aracın istikametine baktığımız zaman aracın Kilis'e doğru gittiği yönünde bir açıklama var. Kilis'te bildiğimiz kadarıyla Türkmen yok. Bu yardım malzemesi silah değildir yönünde herhangi bir açıklaması olmamıştır. Biz de bunu yakından takip ediyoruz" ifadesini kullandı. - Hatay

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement