Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika
Yerel

Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği

Hatay'da hayırsever iş adamları tarafından İskenderun ilçesine bağlı Gökmeydanı beldesinde yapılacak anadolu lisesi ile Kumlu ilçesinde yapılacak anaokolunun protokolü imzalandı.

08.03.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da hayırsever iş adamları tarafından İskenderun ilçesine bağlı Gökmeydanı beldesinde yapılacak anadolu lisesi ile Kumlu ilçesinde yapılacak anaokolunun protokolü imzalandı.

Hatay Valiliğinde düzenlenen ilk protokol imza töreninde, Vali Mehmet Celaletttin Lekesiz, Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Kumlu Kaymakamı Cevat Gün ve çiftçilik yaparak geçimini sağlayan hayırsever Hamit Karadeniz katıldı.

Vali Lekesiz, protokol töreninde yaptığı konuşmada, hayırsever Hamit Karadeniz'in daha öncede Kumlu'da bir okul, Reyhanlı ilçesinde de cami ve kuran kursu yaptırdığını, şimdi de anaokolu yaptırarak eğitime desteğini sürdürdüğünü söyledi.

Eğitimin biraz pahalı, cahilliğin ise daha da pahalı olduğunu ifade eden Lekesiz, hayırseverlerin eğitime katkısının çok anlamlı ve önemli olduğunu, bunun herkese örnek olması gerektiğini kaydetti.

Hayırsever Karadeniz'de Kumlu ilçesine yaptıracağı Nilüfer-Hamit Karadeniz Anaokulu'nun inşaatına hemen başlayarak önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi planladıklarını belirtti.

Eğitime katkının çok güzel bir duygu olduğunu vurgulayan Karadeniz, ömrünü bu işe adadığını ve elinden geldiğince destek olmaya gayret edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından anaokolunun protokolü imzalandı.

Valilikte düzenlenen ikinci törende, İskenderun ilçesine bağlı Gökmeydanı beldesine yapılacak olan Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi'nin protokolü, Vali Lekesiz, Milli Eğitim Müdürü Şimşek, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve Gökmeydanı Belediye Başkanı Necim Bozkurt ile hayırsever işadamı Naci Uyar tarafından imzalandı.

Lekesiz, hayırseverin daha öncede İskenderun'da 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırdığını, şimdi ise yaptıracağı ve 360 öğrencinin eğitim göreceği anadolu lisesiyle eğitime desteğini sürdürmesinin çok güzel olduğunu kaydetti.

Eğitime desteğin bir bağımlılık olduğunun ifade eden Lekesiz, "2003 yılından bu yana bugünkü imzaladığımız protokoller hariç, 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' kapsamında 84 iş, bin 139 derslik, 2 pansiyon, spor, konferans ve çok amaçlı salonlarla atölye yapıldı. Bu işlere tahmini olarak 139 milyon 815 bin lira harcandı. Geçen yılda 8 iş, 124 derslik, spor salonu, atölye yapımı kapsamında 11 protokol imzaladık. Bu protokoller 39 milyon 254 bin lira. Bu yılda hayırseverlerimizin katkısıyla iki protokol imzasını gerçekleştirdik. Umarım bunların devamı gelir. Bu hayırseverlerimiz diğer işadamlarımıza örnek olur" diye konuştu.

Hayırsever işadamı Naci Uyar'ın abisi Muhittin Uyar da, kardeşinin iş nedeniyle şehir dışında bulunduğunu ve imza törenine katılamadığını, eğitime katkılarının bundan sonra da artarak devam edeceğini belirtti.

Gökmeydanı beldesinde öğrencilerin lise için 60 kilometrelik mesafede başka bir okula gitmek zorunda kaldığını vurgulayan Uyar, yapılacak olan ve önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişecek anadolu lisesi sayesinde bu sıkıntının sona ereceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi'nin okul protokolü imzalandı.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da Eğitime Hayırsever Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement