Hatay'da "Expo ve Gastronomi" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Hatay'da "Expo ve Gastronomi" Toplantısı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Gastronomi ve EXPO ile ilgili son durumla ilgili açıklama yapmak üzere basın mensupları ile bir araya geldi.

29.12.2017 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Gastronomi ve EXPO ile ilgili son durumla ilgili açıklama yapmak üzere basın mensupları ile bir araya geldi.

Habib-i Neccar Tesisleri'nde düzenlen toplantıya, basın mensuplarının yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Expo 2021 ve Gastronomi'nin Hatay'ın iki değeri olduğunu söyleyen Başkan Savaş, artık siyasetin bir kenara bırakılması gerektiğine vurgu yaparak, şehrin tüm dinamiklerini bu iki değere el birliği ile sahip çıkmaya davet etti.

Hatay'ın son yıllarda komşu ülkede yaşanan iç savaştan dolayı bir karamsarlık içine düştüğünü savunan Savaş, şöyle devam etti:

"Hatay, savaş meydanıymış gibi algılanıyordu. Çok şükür, son 5-6 aydır bunu hep birlikte yıktık. Artık arabamız çalışıyor beşinci vitese kadar. Yavaş yavaş vites yükseltip gidiyoruz ve en önemli şey savaş algısının bitmesi ve insanlarımızın gelecek adına ümit beslemesidir. Şimdi burada elimizde iki karpuz var. Her birini bir koltuğumuzun altına koyduk ama taşırken de bunu sadece Hatay Büyükşehir Belediyesi taşımayacak. Çünkü giderken, koşarken yorulabilir, başını kaşıyabilir ve o zaman koltuğun altından karpuzun bir tanesi düşer, çatlar. Şimdi burada iki karpuzu çok iyi götürebilmek önemlidir."

Hatay'da en çok sevilen şeyin siyaset olduğunu fakat siyasetin karın doyurmadığı yorumunu yapan Savaş, her gün siyaset yaparak da karınların doymadığını söyledi.

Hayatın gerçekleri olduğunu vurgulayan Savaş, "Hayatın gerçekleri çerçevesinde o şehrin, o ülkenin gelişmesine katkı sunacak projeler var. O projelerin etrafından toplanması gerek insanlarımız var. Biz olaya böyle bakıyoruz. Özellikle bugünden itibaren EXPO 2021 daha ciddi boyutlara taşınsın diye gruplarımızı oluşturup artık bu yükü birlikte taşıyalım diyeceğiz. Tamam biz lokomotif olalım ama insanlarımız çalışsın hep birlikte bu şehri geleceğe taşıyalım." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da 'Expo ve Gastronomi' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement