Hatay'da "Kudüs ve Mekke'nin Fethi" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Hatay'da "Kudüs ve Mekke'nin Fethi" Konferansı

Hatay'da, Altınözü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER) tarafından "Kudüs ve Mekke'nin Fethi" konulu konferansı düzenlendi.

31.12.2017 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da, Altınözü İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER) tarafından "Kudüs ve Mekke'nin Fethi" konulu konferansı düzenlendi.

Tepehan Mahallesi'nde düzenlenen "Kudüs ve Mekke'nin Fethi" konulu konferansın açılışı, Altınözü Merkez Camisi imam hatibi İbrahim Marmara'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle yapıldı.

ALİMDER Başkanı Abdurrezzak Kızıldağ, konferansın açış konuşmasında, Müslümanlar olarak, ilk kıbleleri Kudüs'ün kırmızı çizgileri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Canımızı veririz, Kudüs'ü vermeyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi dünya beşten büyüktür. Halifelik bayrağı bir gün düştüğü yerden yani Türkiye'den tekrar şaha kalkacaktır. Hedefimiz Altınözü'nde imam hatip okulları sayısını arttırmaktır. En büyük destekçimiz imam hatipli bir Belediye Başkanı ve imam hatipli İlçe Milli Eğitim Müdürüdür."

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı da Kudüs ile söylenmesi gerekenlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından söylendiğini dile getirerek, "Biz de bu düsturla Kudüs'ün yanında olacağız." dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan yazar Şevki Yılmaz ise Mekke'nin önemini anlatarak, "Mekke'nin fethi olmasaydı belki de Cengiz Han'ın kan kusturan torunlarından biri olacaktık. Mekkeli muhacirlere ensarların nasıl sahip çıktıklarını anlamazsanız, 'Suriyelilere biz mi bakacağız.' dersiniz. Sizler mazlum kardeşlerimize ne güzel ensarlık yaptınız." ifadelerini kullandı.

Konferansı, Hatay İl Müftü Yardımcısı Cafer Erol, AK Parti Hatay İl Başkanvekili Hicret Kumru, AK Parti Altınözü İlçe Başkanı Yusuf Bulanık ve Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhan da takip etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da 'Kudüs ve Mekke'nin Fethi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement