Hatay'da Mbr Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Mbr Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi Çalışmaları

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi'nde işletmeye alınması öncesinde yersel tetkiklerin yapıldığını bildirdi.

16.06.2018 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Küçükdalyan- Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi'nde işletmeye alınması öncesinde yersel tetkiklerin yapıldığını bildirdi.

HATSU'dan yapılan yazılı açıklamada, dünyanın beşinci, Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük Membran kapasiteli olan tesisin fiziki inşaatı, elektrik ve teknik ekipmanların montaj çalışmalarının tamamlandığı ve HATSU teknik heyeti tarafından yapılan tetkiklerin ardından tesisin atık su alacak duruma geldiği ifade edildi.

Tesisin çalışma maliyeti 62 milyon 899 lira olduğu aktarılan açıklamada, tesisin çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, tesis sayesinde evsel atık suların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımının yanı sıra sulama suyu kriterine sahip yaklaşık yüzde 99.99 giderim verimi ile Asi Nehri'ne deşarjı sağlanacağı ve çevre kirliliğinin önüne geçmede katkı sağlayacağı vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da Mbr Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement