Hatay'da yangını kontrol altına alan 'kahraman'ların aile özlemi - Son Dakika
Güncel

Hatay'da yangını kontrol altına alan 'kahraman'ların aile özlemi

Hatay'da yangını kontrol altına alan 'kahraman'ların aile özlemiHatay'ın Samandağ ilçesinde başlayan ve Antakya ilçesine de sıçrayarak büyüyen orman yangını, 5'inci gününde kontrol altına alındı.

09.09.2020 16:57  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da yangını kontrol altına alan 'kahraman'ların aile özlemi

Hatay'ın Samandağ ilçesinde başlayan ve Antakya ilçesine de sıçrayarak büyüyen orman yangını, 5'inci gününde kontrol altına alındı. Ailelerini arkalarında bırakıp, ülkenin dört bir yanından Hatay'a gelen ve yaklaşık 93 saat boyunca bölgede büyük bir özveriyle çalışan söndürme ekibi, zor şartlarda soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yangına müdahale için Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinden gelen Uğur Tuncer (42), 'Ailemle bir sabah kahvaltısı yapmak, her şeye değerdi' dedi.

Samandağ ilçesine yakın bir alanda 5 Eylül Cumartesi günü saat 10.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle çıkan ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle Antakya ilçesine de sıçrayan orman yangını, 2 uçak, 16 helikopter, 162 arazöz, 30 ilk müdahale aracı, 51 su tankeri, 12 dozer, 8 greyder, 8 ekskavatör, 900 işçi, 50 teknik personelin müdahalesiyle 5'inci gününde kontrol altına alındı. Türkiye'nin 50 ilinden ailelerini arkalarında bırakıp, Hatay'daki yangın bölgesine gelerek alevlerle mücadele eden işçiler, zor şartlarda soğutma çalışmalarına devam ediyor. Birkaç saatlik uykuyla 93 saat boyunca yangınla mücadele eden ekipler, yangının kontrol altına alınmasının ardından dinlenme fırsatı buldu.

'OĞLUMUN DÜNYAYA GELMESİNİ HEYECANLA BEKLİYORUM'

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinden gelen ve yangının kontrol altına alınmasının ardından çay içip, gölgede dinlenen işçilerden bir çocuk babası Emrah Düztepe (32), doğum yapmasına bir ay kalan eşi Gamze Düztepe'yi (23) özlediğini ve oğlunun dünyaya gelmesini heyecanla beklediğini belirterek, 'Cumartesi günü çıkış yaptık, Pazar günü buradaydık ve yangınla mücadeleye başladık. Burada zor anlar yaşadık ama güzel mücadeleyle yangını kontrol altına aldık. Dinlenmeye daha yeni geçebildik. Geldiğimiz günden beri görevimizi layıkıyla yerine getirdik. Bu bölgede telefon çekmediği için ailemizle görüşemiyoruz. Oğlumun doğmasına bir ay kaldı. Hayırlısıyla eve döndüğümüzde ailemizle hasret gidereceğiz. Bizim işimiz bu. Bu vatanın evladıyız ve görevimizi yapıyoruz. Ailemizi özlesek de yapacak bir şey yok' diye konuştu.?ÇOCUKLARIMLA SABAH KAHVALTISI YAPMAK HER ŞEY DEĞER?

Hatay'daki orman yangınına müdahale etmek için Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinden gelen 3 çocuk babası Uğur Tuncer (42) ise geceleri geç saatlere kadar hiç uyumadan yangınla mücadele ettiklerini belirterek, 'Bu çabayla yangını kontrol altına aldık ve biraz rahatladık. Zor şartlar altında çalışıyoruz ama işimiz bu. Bazı arkadaşlarımız kaza toprak kaymasından dolayı kaza yaptı, onlara yardım ettik. Son iki gündür telefonlarımız çekmediği için ailemizle görüşemiyoruz. Onlar da alıştı artık evden uzak kalmamıza. Zor ama ne yapalım' 3 çocuğum var. Hepsini çok özledim. Onlarla bir sabah kahvaltısı yapmak, her şeye değerdi? dedi.

Hatay'daki orman yangınına müdahale etmek için Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelen İşletme Şefi Halil Yılmaz da Samandağ ilçesindeki yangının güneydoğu bölgesinde soğutma çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, şiddetli rüzgar ve zor arazi yapısına rağmen müdahaleye devam ettiklerini kaydetti.

Hatay\'da yangını kontrol altına alan \'kahraman\'ların aile özlemi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da yangını kontrol altına alan 'kahraman'ların aile özlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
    10:04 Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

    Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, AK Parti'den yeniden seçilen Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

  • Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü
    10:03 Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü

    Mersin Silifke'de açıkta çilek hasadının başlamasıyla birlikte 120 TL'ye ulaşan ürünün fiyatı 50 TL'ye kadar düştü. Çilek üretimi Türkiye'nin her tarafına gönderilirken, bazı ülkelere de ihraç ediliyor.

  • İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı
    10:02 İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı

    Van Gölü'nde yaşayan ve binlerce insanın geçim kaynağı olan inci kefali balığının tatlı sulara göçü nedeniyle uygulanan 3 aylık av yasağı başladı. İnci kefali göçünün en yoğun olduğu yerlerden biri olan Erciş Balık Bendinde önlerine çıkan engelleri adeta uçarcasına aşarak görsel şölen de oluşturan balıklar için fotoğraf çekmeye gelen Cihat Öztunç, 'Erciş Balık Bendi, Türkiye'nin cazibe merkezlerinden biridir. Baharın gelmesiyle çayımız coştu. İnci kefali göçümüz yakında başlayacak. Bu sebeple 15 Nisan ve 15 Temmuz arasında inci kefali göçü için av yasağına uyarak sadece seyredelim. Balık göçünü eşimizle, ailemizle, dostumuzla seyrederek çok keyifli vakitler geçirebiliriz. Bu güzel alanda güzel vakitler geçirip inci kefali av yasağına uyalım' dedi.

  • Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi
    10:02 Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi

    Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı konu alan 'Sanatın Çocukları' adlı resim sergisine imza attı. Sergi, büyük beğeni topladı.

  • Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı
    10:02 Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı

    Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ruhsatsız işletmeler tespit edildi ve kapatıldı. Belediye Başkanı Özkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma izin vermeyeceklerini belirtti.

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Edirne'de Jandarma Ekipleri Okul Servislerini Denetliyor
    09:59 Edirne'de Jandarma Ekipleri Okul Servislerini Denetliyor

    Edirne'de, jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, okul servislerinin güvenliği ve trafik kurallarına uyumu sağlanmaya çalışılıyor. Ekipler, sürücüleri uyarırken öğrencilere de trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.


Advertisement