HATAY'DAN FERİBOTLA TAHLİYE EDİLEN 514 DEPREMZEDEN 65'İ İSTANBUL'A GETİRİLDİ - Son Dakika
Güncel

HATAY'DAN FERİBOTLA TAHLİYE EDİLEN 514 DEPREMZEDEN 65'İ İSTANBUL'A GETİRİLDİ

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenen 65 depremzede, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Osmangazi 1 Feribotu ile İstanbul'a getirildi.

15.02.2023 22:19  Güncelleme: 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenen 65 depremzede, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Osmangazi 1 Feribotu ile İstanbul'a getirildi. Depremzedelerin 55'i İstanbul'daki akrabalarının yanına giderken, barınma talebinde bulunan 5 depremzede İstanbul'daki bir KYK yurduna, 5 depremzede ise Edirne'de üniversite misafirhanesine götürüldü..

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremin ardından kurtarma çalışmaları sürerken, bölgede kalmak istemeyen depremzedelerin tahliyelerine de devam ediliyor. Hatay'daki depremde evsiz kalan ve şehirden ayrılmak isteyen depremzedeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Osmangazi 1 Feribotu ile tahliye edildi. Bu amaçla İskenderun'a gönderilen feribot, 13 Şubat Pazartesi saat 16.20'de, 514 depremzede, 20 araç ve 4 motosiklet ile yola çıktı.

Depremzedelerden 37'si Mersin'e, 237'si Antalya'ya, 139 depremzede ile 10 araç ve 2 motosiklet ise Çeşme'ye götürüldü. Geriye kalan 65 depremzede ile 10 araç ve motosikletle yoluna devam eden feribot yola çıktıktan 51 saat sonra bugün saat 19.30'da İstanbul'a vardı.

Ellerinde poşet ve valizlerle feribottan inen depremzedelerden 55'i akraba ve yakınlarının yanına yerleşmek için yola çıkarken, barınma talebinde bulunan 10 depremzededen 5'i Sancaktepe'deki KYK Mahmut Celalettin Ökten erkek öğrenci yurduna, 5'i ise Edirne Trakya Üniversitesi Misafirhanesine götürüldü. Depremde ayağından yaralanan bir kişi ile yolculukta hastalanan bir çocuk da ambulansa hastaneye kaldırıldı.

'BİZ SİZİ SEVİYORUZ, BİRBİRİMİZİ SEVMEK ZORUNDAYIZ'

Eşiyle birlikte Silivri'deki çocuklarının yanına gideceğini belirten Nedim Ufuk, Allah bu devlete zarar ziyan vermesin, bizi kardeş kılsın. Evlerimiz yıkıldı ama gönüllerimiz yıkılmadı, gönüllerimiz sizinle beraber. Biz sizi seviyoruz, birbirimizi sevmek zorundayız. Başka çaremiz yok. Allah bu devlete bu millete güç kuvvet versin. Rabbim bizleri kardeş kılsın. Rabbim bize bir daha böyle bir musibet yaşatmasın diye konuştu.

Depreme ziyaretine gittikleri kızının evinde yakalandıklarını belirten Yüksel Çiftçi Misafirliğe gitmiştik, orada depreme yakalandık. Çok korktuk. Hala şok içerisindeyim dedi.

'ÜZERLERİNE SOBA DÜŞECEKTİ KANAT OLDUM KURTARDIM'

Eşi Salih Çiftçi ise Soba düşeceklerdi üzerine kanat oldum, kurtardım. İkinci depreme dışarıda yakalandık. Allah'a şükür bizden kimseye bir şey olmadı. Çatlamalar oldu, mutfak gitti, yan duvarlar gitti ama eve bir şey olmadı. Allah kurtardı bizi şeklinde konuştu.

HATAY\'DAN FERİBOTLA TAHLİYE EDİLEN 514 DEPREMZEDEN 65\'İ İSTANBUL\'A GETİRİLDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HATAY'DAN FERİBOTLA TAHLİYE EDİLEN 514 DEPREMZEDEN 65'İ İSTANBUL'A GETİRİLDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement