Hatay Eğitim-Bir-Sen Dayanışma Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Hatay Eğitim-Bir-Sen Dayanışma Toplantısı Gerçekleşti

Hatay Eğitim-Bir-Sen Dayanışma Toplantısı Gerçekleşti

Eğitimciler Birliği Sendikası Hatay 1 Nolu Şubesi tarafından dayanışma toplantısı düzenlendi.

01.04.2017 00:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimciler Birliği Sendikası Hatay 1 Nolu Şubesi tarafından dayanışma toplantısı düzenlendi.

Antakya Anemon Otel'de gerçekleşen toplantıda konuşmacı olarak yazar Zekeriya Efiloğlu davet edildi.

Eğitim Bir Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar, Eğitim-Bir-Sen'in Hatay'da 6 Bin beş yüz üyesi olduğunu ve 2 yıldır yetkili sendika olduklarını söyledi.

Bayrakdar, Hatay'da 15 ilçenin 12'inde de yetkilerin Eğitim-Bir-Sen'de olduğunu kaydederek: "Kurulduğu günden bu yana bu kutlu yolda sizlerle birlikte omuz omuza mücadele etmekten son derece mutluyuz, gururluyuz. Sendikamız, dava arkadaşlarımızın teşkilatlanma sürecinde ve yetkiye giden her adımda sendikama acaba hangi arkadaşımı üye yapabilirim diye tasalandığı her gün bir tohum misali sayenizde meyveye durdu ve çok şükür bugün memleketimizin salonlarına sığmayacak büyük bir aile kimliğine kavuştu. Ama yetmez! Büyümek ve büyürken genç nesile el vermek olmalı hedefimiz. Bugün itibariyle Eğitim-Bir-Sen, Hatay'da 6500 üyesi ile 2 yıldır yetkili sendikadır. Aynı zamanda 15 ilçenin 12'sinde yetkiyi almıştır. 2017 yılı hedefimiz 7000 üyeye ulaşarak Memur-Sen'in 1.111.111 üye hedefine katkıda bulunmaktır. Bizler, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı meydanlara ilk çıkan ve meydanları sonuna kadar terk etmeyen bir teşkilatın mensuplarıyız. Darbe girişiminin daha adının konmadığı saatlerde Genel Başkanımız Ali Yalçın, 'gün demokrasiye sahip çıkma günüdür., gün özgürlüğümüze ipotek koymaya çalışanlar karşı adam gibi durma günüdür' diyerek en büyük emek hareketi, en büyük sivil toplum örgütü başkanı olarak milletin yanında saf tutmuştur" dedi.

Yazar Zekeriya Efiloğlu, Eğitim-Bir-Sen'in sevgililer gününde kurulduğunu kaydetti.

Efiloğlu, sevgililer gününde kurulmasından bu yana kadar bu köprünün altından birçok su geçtiğini vurgulayarak: "Su geçmeye de devam ediyor. Dünya kadar emek ortaya koyan, dünya kadar hizmet ortaya koyan, dünya kadar bu sendika için çaba gösteren onlarca insanlar oldu. Sizlerden ricamız özellikle vefasızlığın had safhaya vardığı şu demde o hizmet eden kardeşlerimizi o taşın altına hiç kimsenin olmadığı bir zamanda o hiç kimsenin olmadığı bir zamanda ben varım diyerek bu davayı omuzlayan, sırtlayan, taşın altına sadece elini değil gövdesini, yüreğini, aklını, benliğini, çoluğunu, çocuğunu arabasını bu sendikaya emek veren adı her neyse o insanları vefa ile anmak bizim sendikacılığımızın en önemli görevidir. Fakat o kadar büyüdük ki, gerçekten şuan 7 yıldızlı salonlara sığmaz hale geldik. Allah'a binlerce şükürler olsun, daha fazlasını da bizlere nasip etsin, ama zaman zaman bu büyümek, zaman zaman bu güçlenmek bizde bası duyguları da hafiften kenara yitiyor diye düşünüyorum. Çünkü bir yazar olarak Türkiye'de gördüğüm tablo bu" kelimelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan İsmail Bayrakdar tarafından Yazar Zekeriya Efiloğlu'na işlemeli tabak ve çiçek hediye edildi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hatay Eğitim-Bir-Sen Dayanışma Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement