Hatay'da Sel Alarmı! Havaalanı Araç Trafiğine Kapandı - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Sel Alarmı! Havaalanı Araç Trafiğine Kapandı

Amik Ovası'nı esir alan suyun seviyesi artarak Hatay Havaalanı yoluna taştı. Havaalanı giriş ve çıkışları sivil araç trafiğine kapatılırken, ulaşım otobüslerle sağlandı.

17.01.2019 16:38  Güncelleme: 00:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da son bir haftada etkisini arttıran sağanak yağışlar Amik Ovasını esir aldı. Ova içerisinde bulunan Aşağıoba Mahallesi, ova ile birlikte sular altında kalırken, Hatay Havaalanı yolu da artan su seviyesinden nasibini aldı. Su seviyesinin giderek artmasıyla havaalanı yolu trafiğe kapandı. Havaalanına sivil araç girişi kapatılırken, ulaşım otobüslerle sağlandı.

Hatay'da Sel Alarmı! Havaalanı Araç Trafiğine Kapandı

ULAŞIM OTOBÜSLERLE SAĞLANACAK

Sağanak yağışlar ve baraj kapaklarının açılması nedeniyle, Amik Ovası'nda 200 bin tarım arazisi sular altında kalırken, havaalanı yoluna kadar ulaşan su seviyesine karşı ekipler setle tedbir almaya çalıştı. Devlet Su İşlerine bağlı kepçeler yol kenarlarına set kurarken, belediye ekipleri de alanda çalışma yaptı. Havaalanı yolunda güvenlik sağlanana kadar, ulaşımların otobüslerle sağlanacağı öğrenildi.

Hatay'da Sel Alarmı! Havaalanı Araç Trafiğine Kapandı

VATANDAŞLAR HAVAALANINA GİREMEDİ

Hatay Havaalanına inen uçaklardan gelen yolcularını bekleyen vatandaşlar, havaalanı yolunda durumun karışık olduğunu söylediler. Havaalanına giremediklerini söyleyen vatandaşlardan biri, "Bir tane misafirimiz gelecek İstanbul'dan uçaktan. Bekliyoruz, nasıl gelecek bilmiyoruz. Otobüsle getireceklermiş bu tarafa da çok karmaşık bir durum" dedi.

Çocukları ve torunlarının uçaktan indiğini ve nasıl geleceklerini bilmediğini söyleyen bir vatandaş ise, "Çocuklarım var, torunlarım var onları bekliyorum. Neyle geleceklerini de bilmiyoruz. Geçişimize izin vermiyorlar, yol kapalı, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Artık çözülür inşallah" diye konuştu.

Hatay'da Sel Alarmı! Havaalanı Araç Trafiğine Kapandı

ÇİFTÇİLER DE MAĞDUR OLDU

Hatay'a 50 yıl sonra ilk defa böyle yağmurun yağdığını söyleyen bir vatandaş da yetkililerin görevlerinin başında olduğunu söyleyerek ekiplere teşekkür etti. Tarım arazileri sular altında kalan çiftçilere de destek verilmesi gerektiğini ifade eden vatandaş, "Eskiden yani 40-50 yıl önce böyle olmuş ve 40-50 yıldan bu yana böyle bir su gelmemiş ilk defa bu sene geldi. Buradaki köylere Allah yardım etsin diyoruz, çok zor durumdalar, havaalanı yolu da kalmadı şu an. Tüm devlet memurları, işçileri hepsi burada, basın da burada. Hepsine teşekkür ediyoruz yardımları için. Allah razı olsun. Tarım arazilerinin de bütün hepsi sular altında. Bütün çiftçilerimiz şu an zor durumda. Onlar için de devlet büyüklerimizden iyi haber bekliyoruz, yardımlarını bekliyoruz. İnşallah ellerini atacaklar buraya. Allah razı olsun diyoruz, teşekkür ederiz hepsinden" şeklinde konuştu.

Hatay'da Sel Alarmı! Havaalanı Araç Trafiğine Kapandı
Hatay\'da Sel Alarmı! Havaalanı Araç Trafiğine Kapandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Sel Alarmı! Havaalanı Araç Trafiğine Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programında Buluştu
    12:52 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programında Buluştu

    Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen iftar programında, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Vali Su, programda yaptığı konuşmada, milletin hiçbir zaman esaret altında kalmadığını vurgulayarak, şehitlerin ve gazilerin her zaman hatırlanacağını ve yanlarında olunacağını belirtti.

  • Dilovası'nda çıkan silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı
    12:51 Dilovası'nda çıkan silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde çıkan silahlı kavgada, aralarında husumet bulunan Emre T. ve Ümit Y. arasında çıkan tartışma sonucunda Emre T. silahla boynundan yaralandı. Olayın ardından kaçan Ümit Y'nin yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan Emre T. Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor
    12:50 Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor

    İzmir'in Ödemiş ilçesinde, hayırseverler tarafından ramazan ayı boyunca kahvehanede sahur veriliyor. Ordu Caddesindeki kahvehanede, 8 yıldır yaşatılan sahur geleneği için her gece bir hayırsever bağış yapıyor. Sahur sırasında tasavvuf müziği dinletisi sunuluyor, ilahililer söyleniyor. Kahvehaneyi işleten Mehmet Çetin, AA muhabirine 8 yıldır her gece bir hayırseverin sahur ikramlarını karşıladığını söyledi. Ramazanın birlik ve beraberlik ruhunu yaşamak istediklerini ifade eden Çetin, 'Eski yıllarda olduğu gibi ilahili tasavvuf müzikleri eşliğinde vatandaşlarımız sahur yapıyor.' dedi. Çetin, sahura 70-80 kişilik katılım olduğunu kaydederek, sahur programının sadece ihtiyaç sahiplerine yönelik olmadığını, beraber sahur yapmak isteyen herkesin katılabildiğini anlattı.

  • Ferman Akgül, Redd Grubu üyelerine karşı açtığı tazminat davasını kaybetti
    12:50 Ferman Akgül, Redd Grubu üyelerine karşı açtığı tazminat davasını kaybetti

    Manga grubunun solisti Ferman Akgül, kendisini siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek lince maruz bıraktıkları iddiasıyla Redd Grubu'nun üyeleri Doğan Duru ve Güneş Duru ile sanatçı Aylin Aslım'a açtığı manevi tazminat davasını kaybetti. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, davanın reddine karar verdi.

  • BM Genel Sekreteri, Gazze'deki insani yardımların erişimini güvence altına alınması çağrısında bulundu
    12:50 BM Genel Sekreteri, Gazze'deki insani yardımların erişimini güvence altına alınması çağrısında bulundu

    Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de insani yardım malzemelerine tam ve sınırsız erişimin sağlanması için İsrailli yetkililere çağrıda bulundu.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı ve Bakanların Törenlerde AK Partili Adaylara Oy İstediğini İddia Etti
    12:47 CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı ve Bakanların Törenlerde AK Partili Adaylara Oy İstediğini İddia Etti

    CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Cumhurbaşkanı'nın ve Bakanların açılış, anahtar teslimi, temel atma adı altında gerçekleştirdikleri törenlerde AK Partili adaylara oy istediklerini belirterek eleştirilerde bulundu.


Advertisement