Atatürk'ün son arzusunun gerçekleştirilmesinin üzerinden 81 yıl geçti - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün son arzusunun gerçekleştirilmesinin üzerinden 81 yıl geçti

Atatürk\'ün son arzusunun gerçekleştirilmesinin üzerinden 81 yıl geçti

Hatay, I. Dünya Savaşı sonrasının çözümlenemeyen sorunlarından biriydi. Ancak Atatürk önderliğinde Türkiye, Hatay'ı Ana Vatan'a katmak için büyük çaba gösterdi ve meyvelerini 1939'da aldı. Üstelik Hatay savaşla değil, tamamen diplomatik başarı ile 81 yıl önce yeniden topraklarımıza katıldı ve yıl dönümü geçtiğimiz günlerde törenlerle kutlandı.

23.07.2020 11:27  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlılığı sayesinde, 29 Haziran 1939'da oy birliğiyle Türkiye'ye katılan Hatay'ın 81. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Antakya Atatürk Anıtı önündeki Hatay Valisi Rahmi Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Garnizon komutanı Piyade Komando Albay Orhan Akkurt anıta çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Şeref defterini imzalayan Vali Doğan, yaptığı konuşmada, "Vatanseverlik ve milletine duyduğu büyük bağlılıkla 81 yıl önce Ana Vatan'a katılan ve gücünü her zaman birlikteliğinden alan Hatay halkı maddi ve manevi zenginliklerini sevgiden, barıştan ve kardeşlikten yana kullanarak tüm dünyaya örnek olmaya devam etmektedir. Hatay'ın Ana Vatan'a katılması; bir şehrin, vatan toprağına dahil olma arzusunu ve bu uğurda gösterilen sonsuz çabayı ifade ederken bizlere de kararlılığın ve mücadelenin nasıl olması gerektiğini göstermiştir" dedi.

"TÜM ŞEHİTLERİMİZİ BİR KEZ DAHA ANIYORUZ"

Vali Doğan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen bu kahramanlık destanında, Tayfur Sökmen, Abdurrahman Melek, Abdülgani Türkmen ve arkadaşlarını, bu uğurda mücadele eden tüm aziz şehitlerimizi, bugün vesilesiyle bir kez daha hatırlayarak saygı ve rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Doğan ve beraberindekiler, şehitliği ziyaret ederek, şehit ailelerine karanfil dağıttı. Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla törenler sona erdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün son arzusunun gerçekleştirilmesinin üzerinden 81 yıl geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement