Hatemi Beylikdüzü'nde Vakfın Önemini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Hatemi Beylikdüzü'nde Vakfın Önemini Anlattı

Hatemi Beylikdüzü\'nde Vakfın Önemini Anlattı

Söyleşi sonunda Prof. Dr. Hatemi'ye Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.

03.12.2011 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Beylikdüzü Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı'nın (BEYVA) 'Beylikdüzü Sohbetleri 1' kapsamında 'Bir Sevgi Ürünü Olarak; Vakıf' konulu söyleşinde ilçe halkıyla buluştu.

Programa Başkan Yusuf Uzun başta olmak üzere, Büyükçekmece Kaymakamı Dr. İsmail Gündüz, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Hamit Öncü, Gürpınar Belediyesi eski Başkanı Velittin Küçük, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yalçın, Tahir Sert, Efrahim Yeşil, Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Bülbüllü, Ebru Habip, Gülhan İbracık, birim müdürleri ile Yeni Akit Gazetesi yazarı Hasan Karakaya,

sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ADM 'deki belediye ek binasındaki konferans salonunda yapılan söyleşide, dünya genelinde birçok vakıf kurulduğunu belirten Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, İslam Ahlakı üzerine kurulan vakıfların diğerlerinden farklı olduğunu ifade etti.

İslam ahlakına göre kurulan vakıflarda sevgi unsurunun ön planda olduğunu belirten Hatemi, "Öyleki; sadece cami, medrese çeşme yaptırılması için değil, kuşların bakımı ve korunması için bile vakıflar kurulmuş. Bu da sevgi unsurunun bir göstergesi" diye konuştu.

Prof. Dr. Hatemi konuşmasının ardından dinleyicilerden gelen soruları da yanıtladı. Daha sonra Beylikdüzü Belediye Başkanı ve vakfın başkanı Yusuf Uzun, Hatemi'ye plaket ve çiçek verdi. Başkan Uzun, vakıfların tarihimizde çok önemli bir yeri doldurduğunu dile getirdi. Beylikdüzü'nde de Beylikdüzü Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı'nın, programlarıyla, önemli bir yer dolduracağını ifade eden Başkan Uzun, programa katılanlara da teşekkür etti. Söyleşi sonrasında da davetlilere aşure ikramı yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hatemi Beylikdüzü'nde Vakfın Önemini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement