Hatip Dicle'nin Milletvekilliğinin Düşürülmesi - Son Dakika
Yerel

Hatip Dicle'nin Milletvekilliğinin Düşürülmesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi kararını protesto etti.

22.06.2011 20:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi kararını protesto eden bir grup Belediye Meydanı'nda toplanarak, çeşitli sloganlar attılar.

Grup adına açıklamayı okuyan Şehbal Şenyurt Arınlı, Hatip Dicle'nin halkın vekili olduğunun defalarca kanıtlandığını, bir kararın yasal olmasının, hukuki olduğu anlamına gelmediğini iddia etti.

Arınlı, "Hatip Dicle'yi meclise sokmayan YSK'nın gerekçesini dayandırdığı anayasa, tüm tarafların değiştirmek için fikir birliğine vardığı bir anayasadır. Dicle'nin tutuklanmasına neden olan Terörle Mücadele Kanunu anti demokratik bir anayasadır. Bu anayasa ve yasalarla halkın vekillerinin sesini kısamazlar" dedi.

Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi kararının derhal geri alınması gerektiğini ifade eden Arınlı, şunları kaydetti:

"Halkın iradesini yok sayan adalet duygusunu yaralayan bu hukuksuz kararın bir an önce geri alınmasını talep ediyoruz. ve YSK'ya 'vekilimizden elini çek' diyoruz. Hatip Dicle'nin Meclis kürsüsünden bizleri selamlamasını haklarımızı savunmasını engelleyemeyeceksiniz. Halkların iradesi önüne konulan engeller kaldırılıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. "

Gruptakiler açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatip Dicle'nin Milletvekilliğinin Düşürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement