Hatsu Heyeti, Dev Tesisi Yerinde İnceledi - Son Dakika
Güncel

Hatsu Heyeti, Dev Tesisi Yerinde İnceledi

HATSU heyeti, Asi Nehri'ne temiz su deşarj edecek olan Küçükdalyan-Narlıca MBR Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

17.04.2018 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HATSU Genel Müdür Yardımcısı Hüsna Karayazgan, Daire Başkanları ve şube müdürleri, dev tesiste yapılan çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek, kendilerine eşlik eden yetkili ve teknik personelden çalışmaların son durumu hakkında detaylı bilgiler aldı.

HATSU heyeti, maliyeti 62 milyon TL değerinde olan ve yapı denetimi Etüd ve Plan Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan dev tesiste atıksuların toplanacağı yataklardan idare binasına kadar birçok noktayı inceleyerek, tesiste çalışmalarını sürdüren personele kolaylıklar diledi.

Dünyanın 5., Avrupa'nın 2., Türkiye'nin ise en büyük kapasiteli membranlı tesis inşaatının yüzde 95'inin tamlandığını aktaran Genel Müdür Çaparali, bugüne ve geleceğe kaliteli, sağlıklı bir yaşam sağlama hedefiyle çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Yapımı hızla devam eden tesiste ilk aşama olan 1.kademede günde 21 bin 300 m3, 2. kademede ise toplam 32 bin 300 m3 atıksuyu arıtabilecek şekilde dizayn edildiğinin altını çizen Çaparali, Tesiste evsel atıksuların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımın yanı sıra sulama suyu kriterine sahip yaklaşık yüzde 99 giderim verimi ile Asi Nehri'ne deşarjı sağlanacağını belirtti.

Tesiste kullanılacak teknik ekipmanların montaj çalışmalarına başlandığını aktaran Çaparali, kötü koku ve çevre kirliliğine neden olan atıksuların tesiste arıtılmasıyla ile birlikte çevre kirliliğinin önüne geçmede katkı sağlayacağını vurguladı.

Çaparali ayrıca, Küçükdalyan- Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi'ne atık suları tahliye edilmesi adına Antakya 2. Grup Odabaşı-Güzelburç-Narlıca (Mobilyacılar Sitesi) Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hatsu Heyeti, Dev Tesisi Yerinde İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement