Hattat Mustafa Cemil Efe'nin "Cevher" sergisi 9 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek - Son Dakika
Güncel

Hattat Mustafa Cemil Efe'nin "Cevher" sergisi 9 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek

Hattat Mustafa Cemil Efe\'nin "Cevher" sergisi 9 Ocak\'a kadar ziyaret edilebilecek

Eserlerinde özgün tasarımlarıyla beğeni kazanan hattat Mustafa Cemil Efe'nin kişisel sergisi "Cevher", Nevmekan Sahil Galeri'de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

28.11.2021 11:52  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eserlerinde özgün tasarımlarıyla beğeni kazanan hattat Mustafa Cemil Efe'nin kişisel sergisi "Cevher", Nevmekan Sahil Galeri'de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergide, farklı sanat disiplinleriyle ortaya çıkarılmış, bazıları yaşları 200'den fazla antika çerçeveler içerisinde yer alan hüsnühat eserleri bulunuyor.

İzleyicisine ilginç bir sanat deneyimi yaşatmayı hedefleyen ve varlığın özündeki mana olan cevhere vurgu yapan serginin küratörlüğünü Meyçem Ezengin üstleniyor.

"Sanatkar için önce mana, sonra cevher ve sonra da eser zuhura gelmelidir"

Serginin açılışında konuşan sanatçı Mustafa Cemil Efe, "Cevher, var olan bir şeyin özü, esası, varlığındaki mayadır. Kendi başına bulunan, değişmeyen, daima bir yüklemin konusu olup kendisi yüklem olmayan öz varlıktır. Değişikliğe uğrayan taraf dışında değişmeden kalan şeydir. Maddenin değişmeyen tarafıdır. Kendi nefsiyle kaim olan, gerçekleşmesi için başka bir nesneye ihtiyacı olmayan varlıktır." ifadelerini kullandı.

Efe, hüsnühat sanatının soyut bir bakış açısıyla cevhere hizmet ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Meydana çıkan eser, olanca gayretiyle öze ulaşmaya çabalar. Salt bir şekil olmanın ötesinde var olan şeyin esasına hizmet etmektedir. Manayı yakalayan sanatkar, eserini seyreden insanı cevhere ne kadar yaklaştırabilirse ancak o kadar başarılı olur. Sanatkar için önce mana, sonra cevher ve sonra da eser zuhura gelmelidir. İzleyen için önce eser, sonra mana ve nihayet cevher zuhura gelir. Asıl gaye budur."

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise serginin insanın ruhuna ve kalbine hitap ettiğini dile getirerek, "Değerli sanatkarımız Mustafa Cemil Efe'nin çok sayıda eserinden oluşan hüsnühat sergisi gerçekten herkes tarafından görülmeye değer. Sergide yer alan her bir eser insanı bambaşka duygulara götürüyor. Başta Üsküdarlılar olmak üzere tüm İstanbulluları birbirinden değerli onlarca eserin yer aldığı bu güzel sergiyi görmeye ve gezmeye davet ediyorum."

"Cevher" sergisi, 9 Ocak'a kadar ziyarete açık olacak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hattat Mustafa Cemil Efe'nin 'Cevher' sergisi 9 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı
    11:06 Balıkesir'de dolandırıcılar koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde ileri tarihli EFT işlemi yaparak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, satın alma işlemi bitince EFT'yi iptal ederek kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, dolandırıcıları yakaladı.

  • 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar
    11:06 2023 Yılında Emekli Olanların Çoğunluğu SSK'lılar

    Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT düzenlemesinden en çok SSK'lı çalışanların yararlandığını belirterek, 2023 yılında emekli olan 2 milyon yüz 193 bin kişinin yaklaşık 1 milyon 925 bin SSK'lı olduğunu ifade etti. Karakaş ayrıca, 2025 ocak ayına kadar 1 milyondan fazla EYT'linin daha emekli olabileceğine dikkat çekti.

  • Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı
    11:06 Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı

    Erzincan'da yapılan çalışmalarda, K.E. ve M.D. isimli şüpheli şahısların araç ve ikametlerinde yapılan aramada toplam 285 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. M.D. isimli şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, K.E. hakkında işlemler devam etmektedir.

  • Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?
    11:05 Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?

    Romanya'da 2040 yılına kadar Avrupa'nın en büyük NATO üssünün kurulması planlanıyor. Romanya Hava Kuvvetleri 57. Üssü-Mihail Kogalniceanu genişletilecek ve yaklaşık 2,5 milyar avro harcanacak. Bu üste 10 bine kadar NATO askeri ve aileleri aynı anda kalabilecek. ABD, Romanya'yı NATO şemsiyesi altında merkez olarak kullanıyor ve üssün Karadeniz sahası ile Rusya ve Türkiye gibi ülkeleri izlemek için kullanıldığı düşünülüyor.

  • Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı
    11:03 Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı

    Konya'da iş yerlerinin bulunduğu sokak üzerinde araçlarıyla seyir halinde olan 2 komşunun karıştığı maddi hasarlı trafik kazasının ardından çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga sırasında elinden yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor
    11:03 Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor

    Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri, sahip oldukları teknolojik yetkinlikleriyle milli muharip uçak KAAN'dan milli fırkateyn TCG İstanbul'a Türkiye'nin kritik platformlarında önemli görevler üstleniyor.

  • Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor
    11:01 Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde yaşayan depremzede aile, izin alamadığı için yıkılan evinin yerine ev yapamıyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan aile, yetkililerden yardım istiyor.


Advertisement