Hattat Tarım Makinaları Genel Müdürü Abdullah Akkuş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hattat Tarım Makinaları Genel Müdürü Abdullah Akkuş Açıklaması

Hattat Tarım Makinaları Genel Müdürü Abdullah Akkuş Açıklaması

Hattat Tarım Makinaları Genel Müdürü Abdullah Akkuş, Türkiye'deki 1,5 milyon traktörün 600 bininin 25 yaşın üzerinde olduğunu belirterek, "2023 yılında dünyanın ilk 5 tarım ülkesinden biri olmayı amaçlayan Türkiye, hurda traktörlerle bu hedefi"...

07.02.2013 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hattat Tarım Makinaları Genel Müdürü Abdullah Akkuş, Türkiye'deki 1,5 milyon traktörün 600 bininin 25 yaşın üzerinde olduğunu belirterek, "2023 yılında dünyanın ilk 5 tarım ülkesinden biri olmayı amaçlayan Türkiye, hurda traktörlerle bu hedefi tutturamaz" dedi.

Akkuş, Türkiye'de 2011 yılında 63 bin traktör satıldığını, 2012 yılında ise pazarın 45-46 bin seviyesinde kapandığını söyledi.

Çiftçinin daha fazla desteklenmeye ihtiyacı olduğunu dile getiren Akkuş, AB üyesi bir ülke olmasına rağmen Polonya'nın çiftçisine traktör alımında yüzde 50 hibe destek sağladığını, Türkiye'de de böyle bir desteğin olması gerektiğini belirtti.

Akkuş, "2023 yılında dünyanın ilk 5 tarım ülkesinden biri olmayı amaçlayan Türkiye, hurda traktörlerle bu hedefi tutturamaz. Dünya nüfusu giderek artıyor, tarım alanları ise daralıyor. Gıda ihtiyacı önümüzdeki yıllarda daha da çok artacak. Dolayısıyla tarım ve tarımsal sanayinin geleceği çok açık. Ancak 1,5 milyon traktörün 600 bini 25 yaşın üzerinde. Bunlar yağ yakıyor, ekonomik ömrünü tamamlamış. Öncelikle bu 600 bin traktörün toparlanıp hurda indirimi ve teşvikle yenisiyle değiştirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Otobüs ve kamyonlarda hurda indirimi yapıldığını ancak traktörde bu uygulamanın yapılmadığını ifade eden Akkuş, yağ yakarak çevre kirliliğine yol açan traktörlerin hurda indirimiyle yenilenmesinin öncelikli olması gerektiğini söyledi.

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hattat Tarım Makinaları Genel Müdürü Abdullah Akkuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement