Hattat Traktör'den Orta Avrupa Hamlesi - Son Dakika
Güncel

Hattat Traktör'den Orta Avrupa Hamlesi

Hattat Traktör gözde pazarlarından biri olan Orta Avrupa'da ihracat miktarını ikiye katlamak üzere Macaristan ile görüşmelere başladı.

21.03.2013 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan Ticari Heyeti, görüşme yapmak ve yeni ihracat anlaşmalarını konuşmak üzere Hattat Traktör'ün Çerkezköy Fabrikası'nda incelemede bulundu. Hattat Traktör Genel Müdürü Abdullah Akkuş, bölgeye 2013 yılı ihracat hedefinin 1560 adet olduğunu söyledi.

Hattat Traktör 2012 yılında ihracata başladığı Macaristan'la ticari ilişkilerini daha da artırmak için yeni görüşmelere başladı. İhracatın artması için yapılan çalışmalar çerçevesinde Türkiye'ye davet edilen Macaristan Ticari Heyeti, dün Hattat Tarım'ın Çerkezköy Fabrikası'nı ziyaret ederek, yeni Hattat Traktör modellerini inceledi.

Macaristan heyetinde geziye Macaristan Başkonsolusu Gabor Kiss, Borsod Abauj Zemplen Şehri Valisi Ervin Demeter, Macaristan Milletvekili, Sebestyen Laszlo ve Macaristan Dostluk Heyeti Başkanı Güneş Gürsüler, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Ticaret Odası Başkanı Dursun Ali Tever, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve beraberindekiler katıldı.

Hattat marka traktörlerin başta Polonya olmak üzere, Peru'dan, Avustralya'ya, Küba'dan Macaristan'a, Irak'tan İrlanda'ya kadar 5 kıtada 40'dan fazla ülkeye ihraç edildiğini belirten Hatta Traktör Genel Müdürü Abdullah Akkuş, "2012 yılında yapmış olduğu tarla denemeleri ile performans ve yakıt konusunda Macar çiftçilerine kendini ispat eden, bölge çiftçilerinin gözdesi durumunda olan Hattat Traktör, bölgedeki büyümesini hızla sürdürmektedir. Bölgeye 2013 yılı ihracat hedefimiz 1560 adettir" dedi.

Hattat Tarım Genel Müdürü Abdullah Akkuş ''Hattat Traktör 2010 Yılında Polonya'da Yılın Traktörü, 2011 Yılında İrlanda'da Pulluk Şampiyonu, 2012 yılında Macaristan'da Yakıt ve Performans Şampiyonluğu ve yine 2012 Yılında Letonya da Pulluk şampiyonu oldu.'' diye konuştu.

Orta Avrupa'da Hattat Traktör olarak Macaristan'ı bir transfer merkezi olarak kullanmayı planladıklarını belirten Akkuş, Macaristan'da daha da büyüyerek Hattat Traktör'ün "Bir Dünya Markası" olduğunu, zamanla traktör denildiğinde de akla gelen ilk markalardan birisi olacağını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hattat Traktör'den Orta Avrupa Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement