Hauschka - Son Dakika
Kültür Sanat

Hauschka

Hauschka

Avant-garde ve deneysel müziğin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Alman müzisyen ve besteci Volker Bertelmann, müzik piyasasına damga vuran kimliği Hauschka'yla 6 Ekim 2016'da Zorlu PSM Studio'da sahne alacak.

06.10.2016 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avant-garde ve deneysel müziğin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Alman müzisyen ve besteci Volker Bertelmann, müzik piyasasına damga vuran kimliği Hauschka'yla 6 Ekim 2016'da Zorlu PSM Studio'da sahne alacak.

8 yaşında bir kilisede başlayan piyano eğitimini, sonrasındaki 10 yıl boyunca aldığı klasik piyano eğitimiyle mükemmelleştiren Bertelmann, bugüne kadar müziğin pek çok farklı dalına ilgi duydu. 14 yaşında kurduğu rock müzik grubunun ardından, kuzeniyle God's Favourite Day isimli bir hip-hop ikilisi yaratan ve büyük ilgi gören Bertelmann, Hauschka macerasına ise resmi olarak 2004 yılında başladı. Substantial isimli ilk Hauschka albümü, 1940'lı yıllarda ikonik avant-garde müzisyen John Cage'in geliştirdiği hazırlanmış piyano tekniğini kucaklıyordu. Projenin ismi ise bohem müzisyen Vincenz Hauschka ve cilt bakım ürünleri markası Dr. Hauschka'ya bir gönderme niteliğindeydi.

Kariyerindeki 13 albüm boyunca zamanla farklı enstrümanları da işin içine dahil eden, elektronik müzik altyapısından faydalanan Hauschka'nın dehası, özellikle tanımsız güzellikteki doğaçlama tekniğinde gizli.

Efsanevi müzisyen John Cage'in literatüre kazandırdığı hazırlanmış piyano tekniğinde giderek uzmanlaşarak birbirinden farklı müzik türlerini de ustalıkla harmanlayan Hauschka, hipnotize edici müziğiyle günümüzün en kendine özgü sanatçılarından biri.

Stüdyo albümleri haricinde, 2012 yapımı Doris Dörrie filmi Glück ve 2015 yapımı Craig William Macneill filmi The Boy'un soundtrack'lerini besteleyen Bertelmann, To Rococo Rot'tan Stefan Schneider ve Long Fin Killie'den Luke Sutherland'ın yer aldığı bir diğer projesi Music A.M.'le de başarıyı yakalamış durumda.

Son olarak 2014 tarihli albümü Abandoned City'nin devamı niteliğindeki kaydı A NDO C Y'ı geçtiğimiz yıl yayınlayan Hauschka, 6 Ekim'de benzersiz canlı performansıyla Zorlu PSM Studio sahnesinde olacak.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Hauschka - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement