Hava Harp Okulu Ant İçme ve 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Hava Harp Okulu Ant İçme ve 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni

Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Rafet Dalkıran, Hava Harp Okulu'na girmeye hak kazanan öğrencilerin, içtikleri andı meslek yaşantıları boyunca daima hatırlamak ve bu andın takipçisi olmak zorunda olduklarını belirterek, "Asker ve havacı kimliğinin temelinde bugün yapacağınız...

03.10.2017 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Rafet Dalkıran, Hava Harp Okulu'na girmeye hak kazanan öğrencilerin, içtikleri andı meslek yaşantıları boyunca daima hatırlamak ve bu andın takipçisi olmak zorunda olduklarını belirterek, "Asker ve havacı kimliğinin temelinde bugün yapacağınız asker andı yatmaktadır. Bir asker için yeminine sadakat, vazgeçilmesi mümkün olmayan namus ve şereftir." dedi.

Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu (HHO) Ant İçme ve 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni, Yeşilyurt'ta gerçekleştirildi.

Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Dalkıran, törende yaptığı konuşmada, "kartallar yuvası"na girmeye hak kazanmış gençleri, sevgi ve coşkuyla bağırlarına basmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirerek, "Şu an yurt savunmasına, Hava Kuvvetleri personeli olarak katılmayı arzu eden toplam 735 hava harbiyeli adayı karşınızda dim dik durmaktadır." dedi.

Bu gençlerin, Hava Harp Okulu'na girmek için çağrılan adaylar arasından iki aya yakın süren çok zorlu seçim aşamalarını geçerek intibak eğitimlerini başarıyla tamamladığını ve T-41D/Cesna uçaklarında yalnız uçmayı başardıklarını anlatan Dalkıran, yapılan törenle şanlı sancağın gölgesinde hayatlarının en kutsal yeminini yapacaklarını ifade etti.

Bu gençlerin ailelerinden aldıkları terbiyeyi, Hava Kuvvetleri'nin temel değerleriyle bütünleştirerek, erdemli davranışlara dönüştüreceklerini ve çağdaş hava subayları olarak yetiştirileceklerini aktaran Dalkıran, şunları kaydetti:

"Yüksek ahlaki değerlere, vatanseverlik duygusuna ve vatandaşlık sorumluluğuna sahip, Atatürkçü düşünce sistemiyle askerlik mesleğinin temel değerlerini özümsemiş, vatanını ve milletini canından çok seven, vazifeyi daima önde tutan, liderlik ve yöneticilik özellikleri ile mesleki bilgi ve beceriyle donatılmış, iyi birer havacı olacaklardır."

"Havacılık meslek değil yaşam tarzıdır"

Konuşmasında harbiyelilere seslenen Dalkıran, şöyle devam etti:

"Uzun ve zorlu bir süreçten geçerek Hava Harp Okulu'na girmeye hak kazandınız. İçeceğiniz andı meslek yaşantınız boyunca daima hatırlamak ve bu andın takipçisi olmak zorundasınız. Asker ve havacı kimliğinin temelinde bugün yapacağınız asker andı yatmaktadır. Bir asker için yeminine sadakat, vazgeçilmesi mümkün olmayan namus ve şereftir. Sizler bu kutsal eğitim yuvasında çağın gereklerine uygun eğitim alacak, geleceğin hava ve uzay gücünü yönetebilecek kabiliyetler kazanacaksınız. İçeceğiniz bu ant ile bundan sonra sizlerin temel vazifesi Türk subayının temel niteliklerini oluşturan Cumhuriyet'e sadakat, vatanını sevmek, iyi ahlaklı olmak, mevcut kanunlar çerçevesinde amirine itaat, üstün görev anlayışı, cesaret ve atılganlık, icabında hayatını vatanı için hiçe saymak ve silah arkadaşlarıyla iyi geçinmek." diye konuştu.

Havacılığın meslek değil, yaşam tarzı olduğunu vurgulayan Dalkıran, "Çünkü havacı, mesleğini seçtiği andan itibaren yaşamının her anında üzerinde taşıdığı mavi üniformayı şereflendirecek tutum ve davranışları sergilemeyi, havacılığa, Hava Kuvvetlerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve milletine olan sadakati, şahsi beklentilerinin üzerinde tutmayı ve bu sorumluluğu her an omuzlarında hissetmeyi görev sayar." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hava Harp Okulu Ant İçme ve 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement