Hava Korsanına Önce Ceza, Ardından Tutuklama Şoku - Son Dakika
Güncel

Hava Korsanına Önce Ceza, Ardından Tutuklama Şoku

Hava Korsanına Önce Ceza, Ardından Tutuklama Şoku

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan Ukraynalı hava korsanı 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

16.06.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kharkov- İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan Ukraynalı hava korsanı 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmettiği ceza miktarını gözönüne alan mahkemenin tutuklanmasına karar verdiği Kozlov, duruşma salonundan polisler eşliğinde çıktı.

Artem Kozlov son söz hakkını,Kötü bir niyetim yoktu. Kamuoyunun dikkatini Ukrayna'ya çekmek istedim. Öncelikle Pegasus Havayolu şirketinden yanlış davranışımdan dolayı zarar gördülerse özür diliyorum. Yolculara rahatsızlık vermek istemezdim. Pişmanım diyerek kullandı.

Haber Arzu KAYA, İstanbul DHA

Kharkov-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait uçağı geçtiğimiz yıl Şubat ayında kaçırma girişiminde bulunan Ukrayna uyruklu Artem Kozlov'un 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

BARIŞÇIL AMAÇLA PROTESTO YAPMAK İSTEMİŞTİM

Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Artem Kozlov, avukatı ve havayolu şirketinin avukatı hazır bulundu. Mahkeme hakimi, sanık Kozlov'a duruşmada hazır bulunan tercüman aracılığıyla Uçakta yaşı küçük çocukların da olması nedeniyle 'hürriyeti tahdit' suçunun cezasına artırım uygulaması var, cezanda artırıma gidebilirim. Ek savunma olarak söylemek istediğin bir şey var mı Uçağın içinde yaşı küçük çocuk gördün mü şeklinde soru yöneltti. Kozlov da uçakta yaşı küçük çocukları gördüğünü belirterek, Amacım suç işlemek değildi. Kötü niyetim yoktu. Barışçıl amaçla protesto yapmak istemiştim. Kimseye karşı kötü bir davranışım, saldırgan tavrım olmadı diye konuştu.

ÖZÜR DİLİYORUM, PİŞMANIM

Kozlov'un avukatı Yusuf Çalışkan da müvekkilinin beyanlarında samimi olduğunu ifade ederek beraatını talep ederken, havayolu şirketinin avukatı Serdar Sevim ise sanığın cezalandırılmasını istedi. Duruşmada son sözü sorulan Kozlov, eylemdeki amacının Ukrayna'da olan olayları kamuoyuna duyurmak olduğunu belirterek, Kötü bir niyetim yoktu. Üzerimde her hangi bir bomba veya silah da yoktu. Niyetimi hosteslere anlattım, aramızdaki diyaloglar da iyiydi. Kamuoyunun dikkatini Ukrayna'ya çekmek istedim. Öncelikle Pegasus Havayolu şirketinden yanlış davranışımdan dolayı zarar gördülerse özür diliyorum. Pilotlar ve hosteslerin de sıkıntı yaşaması nedeniyle de pişmanım. Yolculara rahatsızlık vermek istemezdim. Pişmanım dedi.

9 YIL 2 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI, TUTUKLANDI

Mahkeme hakimi, Kozlov'un üzerine atılı suçları işlediğinin kanaatine varılığını belirterek, Kozlov'un Hava ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Kozlov'un Birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu işlediğini belirten mahkeme Kozlov'u bu suçtan da 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, toplamda 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Kozlov'un üzerine atılı suçlardan aldığı cezanın miktarını dikkate alarak tutuklanmasına hükmetti. Ukraynalı Kozlov, adliyede görevli polis memurları nezaretinde duruşma salonundan çıkarılarak adliyedeki polis noktasına götürüldü.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ukrayna uyruklu Artem Kozlov'un 7 Şubat 2014 tarihinde, ülkesindeki siyasi karışıklığa uluslararası alanda dikkati çekmek düşüncesiyle, 2014 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Soçi kentine uçak kaçırmak ve alıkoymak kastıyla Kharkov'dan İstanbul'a giden Pegasus Havayolları'na ait uçağa yolcu olarak bindiği anlatıldı. Kozlov'un 7 mürettebat ve 110 yolcuyu bombayı patlatarak öldürme tehdidiyle alıkoyarak kişi hürriyetini tehdit ettiği kaydedilen iddianamede, hava korsanının tehditle hava ulaşım aracını kaçırıp alıkoyduğu ifade edildi. Artem Kozlov hakkında Hava ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma ve Cebir tehdit veya hile kullanarak birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlamasıyla 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu yargılanan sanık, olaydan 3 ay sonra tahliye edilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hava Korsanına Önce Ceza, Ardından Tutuklama Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement